🍪
Preferinţe

Schimbă

pagina!

Suportul victimelor violentei prin abordarea discriminarii multiple

Proiectul a contribuit la promovarea instrumentelor de lucru existente si dezvoltarea unor instrumente de lucru noi, destinate profesionistilor care lucrează cu victime ale discriminarii multiple, prin elaborarea unui manual de bune practici din Romania, s

Proiectul a vizat  promovarea participarii comunitatii pe plan regional, pentru a contribui la protejarea persoanelor victime ale discriminarii multiple, capacitand atat institutiile guvernamentale cat si ONG-urile sa lucreze in acest domeniu, dezvoltand o abordare cat mai cuprinzatoare in asistarea victimelor discriminarii multiple si promovand schimbarea sociala prin instruirea specializata a 300 de specialisti din regiunea Moldovei (membri ai echipelor inter-sectoriale constituite la nivel de judet, medici legisti, medici din serviciile de urgenta etc.) si introducerea unor module de instruire permanenta regionala cu cel putin 300 de participanti in timpul proiectului – in vederea cresterii gradului de constientizare privind discriminarea multipla pe baza de gen, etnie, varsta sau dizabilitate, în randul profesionistilor in domeniu si consolidarea capacitatii lor de a preveni și detecta acest fenomen. Proiectul a contribuit la promovarea instrumentelor de lucru existente si dezvoltarea unor instrumente de lucru noi, destinate profesionistilor care lucrează cu victime ale discriminarii multiple, prin elaborarea unui manual de bune practici din Romania, statele donatoare si alte state europene, elaborarea unui studiu privind implementarea legislatiei in domeniu, organizarea a 6 sesiuni de diseminare bune practici din statele donatoare si din Romania si realizarea unei campanii regionale care sa trateze aspectele discriminarii multiple.

Mai multe despre proiect aici http://www.victimassist.eu/ data de incepere a proiectului: 01 iul 2015 data de finalizare a proiectului: 31 oct 2016 Valoarea totala a proiectului: 1446100 RON.

Promotor proiect

Institutul de Medicina Legala Iasi este institutie sanitara cu caracter public, fiind în subordinea administrativa a Ministerului Sanatatii. IML a fost creat ca institutie cu personalitate juridica in anul 2001, desprinzandu-se de Institutul National de Medicina Legala “Mina Minovici”, si este acreditata ISO din 2008. Organigrama institutiei cuprinde 6 departamente si anume: prosectura medico-legala, medicina legala clinica, histopatologie, serologie, toxicologie, contabilitate. Institutul are competenta asupra intregii regiuni Moldova, colaborand in permanenta cu alte institutii medico-legale din tara si strainatate, precum si cu alte institutii ce asigura aspectele juridice si sociale, precum politia, parchetul, judecatoria, tribunalele si celelalte unitati sanitare. Mai multe despre IML Iasi pe www.imliasi.ro

Partener – HEDDA

Fundaţia HEDDA din Norvegia are ca scop ocrotirea drepturilor omului, a egalităţii, democraţiei şi dezvoltarea prin intermediul proiectelor şi programelor artistice (termenul de “proiecte artistice” trebuie înteles în cel mai larg sens şi include toate formele de artă).

Prin iniţierea şi sprijinirea internaţională a proiectelor artistice, fundaţia doreşte să protejeze procesele democratice în relaţie cu proiectele artistice şi societatea, în general. Proiectele fundaţiei se bazează pe cooperare cu artişti excepţionali din diferite ţări şi regiuni, a căror afiliere şi dedicare drepturilor omului, egalităţii şi dezvoltării sunt bazate pe dovezi şi, respectiv, orientate spre dovezi.

Mai multe informaţii: http://heddafound.no

Informaţii utile

Date contact

Pagina Facebook

Email: lalbu@cmsc.ro

Telefon verde: 0800.070.017

Telefon urgență: +40787.878.806

Constantin Langa Street no. 103X, Miroslava village, Miroslava commune, Iasi county, Romania, 707305

Paginile CMSC

AcasăProiecte şi programeEvenimenteResurseDespre noiContact
Politica de confidenţialitate

Dacă dumneavoastră, sau unei persoane cunoscute, vă este teamă de o persoană apropiată, dacă vă simțiți în nesiguranță sau amenințată: * ne puteți suna gratuit la Tel. Verde: 0800.070.017 (accesibil doar în România); * puteți apela la Telefonul de urgență: +40787.878.806, tarif normal pe telefon (apel vocal) și gratuit online pentru mesaje scrise sau vocale pe Telegram, WhatsApp și pentru mesaje scrise de tip SMS. * puteți trimite un mesaj scris pe platforma www.helenahelpline.com Helena Helpline este accesibila NON STOP in limba română, rusă, ucraineană și engleză.