🍪
Preferinţe

Schimbă

pagina!

Sprijin pentru dezvoltarea cooperativei producatorilor din GAL Stefan cel Mare

Prin această inițiativă se urmărește o mai bună integrare a fermierilor în lanțul agroalimentar, creșterea valorii adăugate a produselor agricole, promovarea lor pe piețele locale și în cadrul circuitelor scurte de aprovizionare. Proiectul contribuie la cr

Obiectul acestui parteneriat îl reprezintă implementarea proiectului cu titlul Sprijin pentru dezvoltarea cooperativei producatorilor din GAL Stefan cel Mare  depus în cadrul cererii de propuneri de proiecte Măsura 2.3/1A – Sprijin pentru înființarea și dezvoltarea de structuri asociative în teritoriul GAL Ștefan cel Mare și selectat pentru finanțare prin submăsura 19.2 ”Sprijin pentru implementarea acțiunilor în cadrul strategiei de dezvoltare locală” din cadrul PNDR 2014-2020.

Prin acest proiect urmărim dezvoltarea și implementarea unui plan de afaceri, marketing și promovare pentru un grup de fermieri care lucrează în sectorul vegetal și animal, și care doresc infiintarea unei cooperative mixte, asigurarea de asistență în dezvoltarea și funcționarea internă a cooperativei și asigurarea de consultanță în atragerea de fonduri. Sediul cooperativei nou infiintate va fi stabilit în satul Prisacani, judetul Iasi.

Prin această inițiativă se urmărește o mai bună integrare a fermierilor în lanțul agroalimentar, creșterea valorii adăugate a produselor agricole, promovarea lor pe piețele locale și în cadrul circuitelor scurte de aprovizionare. Proiectul contribuie la creșterea eficienței agriculturii din zonă. Astfel, proiectul contribuie la realizarea obiectivelor stabilite în Strategia de dezvoltare locală GAL Stefan cel Mare prin favorizarea competitivității agriculturii și promovarea organizării lanțului alimentar.

Înființarea cooperativei vine la inițiativa Fundației Centrul de Mediere și Securitate Comunitara și celor  5 membri fondatori, care cultivă şi procesează o gamă largă de fructe de pădure, produc miere, cresc animale și cultiva fructe, legume și cereale.

Membrii viitoarei cooperative provin din comuna Prisacani, judetul Iasi. Cooperativa își propune să ofere consumatorilor, în principal din județul Iasi,  fructe și legume din cultura proprie,  cu o deosebită valoare nutritivă net superioară fructelor și legumelor din import.  La acestea se vor adauga o linie de fructe și legume procesate sub forma de sucuri naturale si alte conserve, achizitionata de unul dintre membrii fondatori ai viitoarei cooperative, și care va presta servicii și către ceilalți membri fondatori în limita cantitatilor impuse de finantare.

Buget 40826.20 euro

Durata 21.07.2020-21.04.2022

Promotor Fundatia Centrul de Mediere si Securitate Comunitara

Parteneri: STANCIU GEORGE CONSTANTIN I.I.,BURUIANA CEZAR IONUT PFA, MANIA MIHAI PFA, MANEA D. STEFAN PFA, MANOILA VASILE PFA

607e5ee53d6b413924aef365_Logo.jpg

Redirecționează 3.5% din impozitul pe profit pentru a continua proiectele pe combaterea violenței împotriva femeilor!

Redirecţionează

Fundația Centrul de Mediere și Securitate Comunitară (CMSC) - singurul ONG din Iași licențiat în servicii pentru victime ale violenței domestice – asistă anual aproximativ 150 persoane adulte și copii ce se confruntă cu situații abuzive. Acestea beneficiază de consiliere juridică și reprezentare în instanță, de programe de terapie individuală/de grup pentru a depăși traumele generate de violență, programe educaționale pentru copiii martori/victime ai/ale violenței domestice, asistență și suport material în situații de criză, precum și decontarea unor costuri cum ar fi cele necesare pentru eliberarea certificatelor medico-legale.

Cazurile ajung în atenția fundației prin: adresarea directă a persoanei care are nevoie de sprijin, semnalarea de către colaboratorii cu care s-au dezvoltat parteneriate (Direcția de Asistență Socială, Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului, alte ONG-uri, autorități locale, secții de poliție, unități de învățământ etc.) sau prin intermediul Serviciului Helpline înființat de către CMSC, telefon verde gratuit 0800.070.017 dedicat victimelor violenței domestice. Aceste servicii sunt oferite în mod gratuit fiind finanțate, pentru o perioadă determinată, din fonduri norvegiene. Pentru a asigura o continuitate în furnizarea acestor programe, avem nevoie de contribuția dumneavoastră.

Informaţii utile

Date contact

Pagina Facebook

Email: lalbu@cmsc.ro

Telefon verde: 0800.070.017

Telefon urgență: +40787.878.806

Constantin Langa Street no. 103X, Miroslava village, Miroslava commune, Iasi county, Romania, 707305

Paginile CMSC

AcasăProiecte şi programeEvenimenteResurseDespre noiContact
Politica de confidenţialitate

Dacă dumneavoastră, sau unei persoane cunoscute, vă este teamă de o persoană apropiată, dacă vă simțiți în nesiguranță sau amenințată: * ne puteți suna gratuit la Tel. Verde: 0800.070.017 (accesibil doar în România); * puteți apela la Telefonul de urgență: +40787.878.806, tarif normal pe telefon (apel vocal) și gratuit online pentru mesaje scrise sau vocale pe Telegram, WhatsApp și pentru mesaje scrise de tip SMS. * puteți trimite un mesaj scris pe platforma www.helenahelpline.com Helena Helpline este accesibila NON STOP in limba română, rusă, ucraineană și engleză.

Creat de Koddezign