🍪
Preferinţe

Schimbă

pagina!

GLORIA -asistență integrată pentru victimele violenței domestice și de gen

Proiectul își propune facilitarea accesului persoanelor victime ale abuzului si violentei domestice si de gen din mediul rural si mic urban din județele Iași, Vaslui, Bacău si Neamț la servicii integrate de calitate in scopul ieșirii din situația de criza

60809556cdb5ed94e1081d62_Capture 5.jpeg

GLORIA -asistență integrată pentru victimele violenței domestice și de gen

Institutul de Medicină Legală Iași în parteneriat cu Fundația Centrul de Mediere și Securitate Comunitară, Fundația Corona,Agenția Națională pentru Egalitatea de Șanse între Femei și Bărbați, Foreningen Hedda, au demarat la data de 01.03.2021 activitătile proiectului “GLORIA-asistență integrată pentru victimele violenței domestice și de gen“.

Proiectul iși propune facilitarea accesului persoanelor victime ale abuzului si violentei domestice si de gen din mediul rural si mic urban din județele Iași, Vaslui, Bacău si Neamț la servicii integrate de calitate in scopul ieșirii din situația de criza si îmbunătățirii calității vieții cu efecte pozitive in direcția prevenirii si reducerii fenomenului violentei domestice.

Proiectul furnizează servicii integrate de calitate, abordând pluridisciplinar problematica violentei domestice si de gen,înglobând masuri specifice de ASISTENTA SOCIALA, MEDICALA, EDUCAȚIONALA, OCUPAȚIONALA SI DE LOCUIRE pentru minim 550 persoane (adulți si copii) victime ale violentei domestice si de gen din mediul rural si mic urban din județele Iași, Vaslui, Bacău si Neamț, acoperind o zona de 250 de comunități locale unde serviciile de acest tip lipsesc sau sunt insuficiente.

Proiectul vizează îmbunătățirea cadrului de cooperare si coordonare a serviciilor locale publice si private implicate in abordarea integrata a problematicii violentei domestice si gen pe întregul spectru de acțiune prevenire-protecție -monitorizare prin acțiuni de informare, formare, transfer de bune practici, din Norvegia și Romania, dezvoltare de practici de lucru in comun cu minim 450 de profesioniști si voluntari din județele Iași, Vaslui, Bacău si Neamț care lucrează sau interacționează cu victimele in scopul facilitarii accesului la servicii de calitate.

Proiectul este inovativ prin caracterul integrat al intervenției –prin alăturarea în consorțiu a cinci parteneri ca promotorI Institutul de Medicina Legala Iași, cu rol de coordonare a tuturor serviciilor de medicina legala din regiunea NE, care este principala sursa de recepție și referire cazuri de violența domestica și sexuală din mediul rural; are caparteneri ONGuri regionale cu experiența de 20 de ani în asistenta victimelor violentei domestice (Fundatia Centrul de Mediere și Securitate Comunitara) și educației antreprenoriale (Fundatia Corona),precum și a unui ONG norvegian Asociatia Hedda cu expertiza în prezentarea de bune practici în domeniul violentei domestice din Norvegia. Aduce în parteneriat agenția coordonatoare a strategiei naționale privind prevenirea și combaterea violenței domestice, Agenția Naționala pentru Egalitatea de Șanse intre Femei și Barbati, cu rol în monitorizarea și informarea tuturor instituțiilor județene și locale în ceea ce privește punerea în aplicare a transpunerii prevederilor Convenției de la Istanbul.

Informații suplimentare coordonare servicii si referire cazuri: 0787878806, email petronela.serban@cmsc.ro

Site web promotor si parteneri proiect: www.imliasi.ro,www.cmsc.ro, www.fundatiacorona.ro, www.anes.gov.ro;http://heddafound.no .

www.eeagrants.ro  și www.frds.ro

608096cd79acc0cf19c8fa8c_1.png

Redirecționează 3.5% din impozitul pe profit pentru a continua proiectele pe combaterea violenței împotriva femeilor!

Redirecţionează

Fundația Centrul de Mediere și Securitate Comunitară (CMSC) - singurul ONG din Iași licențiat în servicii pentru victime ale violenței domestice – asistă anual aproximativ 150 persoane adulte și copii ce se confruntă cu situații abuzive. Acestea beneficiază de consiliere juridică și reprezentare în instanță, de programe de terapie individuală/de grup pentru a depăși traumele generate de violență, programe educaționale pentru copiii martori/victime ai/ale violenței domestice, asistență și suport material în situații de criză, precum și decontarea unor costuri cum ar fi cele necesare pentru eliberarea certificatelor medico-legale.

Cazurile ajung în atenția fundației prin: adresarea directă a persoanei care are nevoie de sprijin, semnalarea de către colaboratorii cu care s-au dezvoltat parteneriate (Direcția de Asistență Socială, Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului, alte ONG-uri, autorități locale, secții de poliție, unități de învățământ etc.) sau prin intermediul Serviciului Helpline înființat de către CMSC, telefon verde gratuit 0800.070.017 dedicat victimelor violenței domestice. Aceste servicii sunt oferite în mod gratuit fiind finanțate, pentru o perioadă determinată, din fonduri norvegiene. Pentru a asigura o continuitate în furnizarea acestor programe, avem nevoie de contribuția dumneavoastră.

Informaţii utile

Date contact

Pagina Facebook

Email: lalbu@cmsc.ro

Telefon verde: 0800.070.017

Telefon urgență: +40787.878.806

Constantin Langa Street no. 103X, Miroslava village, Miroslava commune, Iasi county, Romania, 707305

Paginile CMSC

AcasăProiecte şi programeEvenimenteResurseDespre noiContact
Politica de confidenţialitate

Dacă dumneavoastră, sau unei persoane cunoscute, vă este teamă de o persoană apropiată, dacă vă simțiți în nesiguranță sau amenințată: * ne puteți suna gratuit la Tel. Verde: 0800.070.017 (accesibil doar în România); * puteți apela la Telefonul de urgență: +40787.878.806, tarif normal pe telefon (apel vocal) și gratuit online pentru mesaje scrise sau vocale pe Telegram, WhatsApp și pentru mesaje scrise de tip SMS. * puteți trimite un mesaj scris pe platforma www.helenahelpline.com Helena Helpline este accesibila NON STOP in limba română, rusă, ucraineană și engleză.

Creat de Koddezign