🍪
Preferinţe

Schimbă

pagina!

RuralNet

„Consolidarea reprezentativității rețelei RuralNet și a capacității de advocacy pentru un Plan National Strategic incluziv și sustenabil” „Lucrăm împreună pentru pentru o Europă incluzivă” Proiectul este construit pe doua dimensiuni–dezvoltare organizațion

608091b030bcef05bdc1205c_Capture3.jpeg

„Consolidarea reprezentativității rețelei RuralNet și a capacității de advocacy pentru un Plan National Strategic incluziv și sustenabil”

„Lucrăm împreună pentru pentru o Europă incluzivă”

Proiectul este construit pe doua dimensiuni–dezvoltare organizațională a rețelei RuralNet și dezvoltarea unei campanii de advocacy pentru un PNS incluziv cu tinerii, promotor al egalității de lanse și al sustenabilității mediului rural, ca răspuns la lipsa unui actor relevant, care să întrunească organizațiile de la nivel național, cu experiență și expertiză în dezvoltarea mediului rural.

Componenta de dezvoltare organizaționala este necesară pentru a revitaliza și consolida rețeaua RuralNet–singura rețea națională de ONG-uri care acționează în mediul rural din România pe baza principiilor dezvoltării comunitare atât din punct de vedere cantitativ (prin atragerea de noi membri cu activitate relevantă) cât și al sustenabilității –prin oferirea de servicii profesioniste pentru membrii săi în domeniile managementului/planificării proiectelor și al dezvoltarii activitatilor economice proprii(afaceri sociale).

Componenta va beneficia de expertiza partenerului din Furim Instittut care a dezvoltat și testat cu succes în Norvegia un instrument pentru planificarea afacerilor sociale de catre ONG-uri.

Componenta de advocacy va include  o serie de 4 workshop-uri pe subiecte relevante campaniei de advocacy a proiectului. De asemenea în cadrul parteneriatului ne propunem să dezvoltăm 4 policy brief-uri și să transmitem informații de interes pentru Campania de advocacy către cel puțin trei grupuri de lucru tematice și comitetele de monitorizare.

Promotor

Fundatia Civitas Cluj Napoca pentru o Societate Civila

Parteneri

Fundația „Centrul de Mediere și Securitate Comunitară”

Fundația pentru Dezvoltarea Economiei Sociale

FURIM Institutt (Norvegia)

Durata

15.02.2021 – 14.02.2024

Buget

Total 249.987,70 Euro

Finantator

Programului Active Citizens Fund România

„Proiectul este derulat de Fundația Civitas pentru Societatea Civilă Cluj în parteneriat cu Fundația ”Centrul de Mediere Și Securitate Comunitară”, Fundația Pentru Dezvoltarea Economiei Sociale și Furim Institutt și beneficiază de o finanțare în valoare de 249.987,70 euro, prin programul Active Citizens Fund România, finanțat de Islanda, Liechtenstein și Norvegia prin Granturile SEE 2014-2021.Conținutul acestui website nu reprezintă în mod necesar poziția oficială a Granturilor SEE și Norvegiene 2014-2021; pentru mai multe informații accesați www.eeagrants.org. Informații despre Active Citizens Fund România sunt disponibile la www.activecitizensfund.ro.”

Redirecționează 3.5% din impozitul pe profit pentru a continua proiectele pe combaterea violenței împotriva femeilor!

Redirecţionează

Fundația Centrul de Mediere și Securitate Comunitară (CMSC) - singurul ONG din Iași licențiat în servicii pentru victime ale violenței domestice – asistă anual aproximativ 150 persoane adulte și copii ce se confruntă cu situații abuzive. Acestea beneficiază de consiliere juridică și reprezentare în instanță, de programe de terapie individuală/de grup pentru a depăși traumele generate de violență, programe educaționale pentru copiii martori/victime ai/ale violenței domestice, asistență și suport material în situații de criză, precum și decontarea unor costuri cum ar fi cele necesare pentru eliberarea certificatelor medico-legale.

Cazurile ajung în atenția fundației prin: adresarea directă a persoanei care are nevoie de sprijin, semnalarea de către colaboratorii cu care s-au dezvoltat parteneriate (Direcția de Asistență Socială, Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului, alte ONG-uri, autorități locale, secții de poliție, unități de învățământ etc.) sau prin intermediul Serviciului Helpline înființat de către CMSC, telefon verde gratuit 0800.070.017 dedicat victimelor violenței domestice. Aceste servicii sunt oferite în mod gratuit fiind finanțate, pentru o perioadă determinată, din fonduri norvegiene. Pentru a asigura o continuitate în furnizarea acestor programe, avem nevoie de contribuția dumneavoastră.

Informaţii utile

Date contact

Pagina Facebook

Email: lalbu@cmsc.ro

Telefon verde: 0800.070.017

Telefon urgență: +40787.878.806

Constantin Langa Street no. 103X, Miroslava village, Miroslava commune, Iasi county, Romania, 707305

Paginile CMSC

AcasăProiecte şi programeEvenimenteResurseDespre noiContact
Politica de confidenţialitate

Dacă dumneavoastră, sau unei persoane cunoscute, vă este teamă de o persoană apropiată, dacă vă simțiți în nesiguranță sau amenințată: * ne puteți suna gratuit la Tel. Verde: 0800.070.017 (accesibil doar în România); * puteți apela la Telefonul de urgență: +40787.878.806, tarif normal pe telefon (apel vocal) și gratuit online pentru mesaje scrise sau vocale pe Telegram, WhatsApp și pentru mesaje scrise de tip SMS. * puteți trimite un mesaj scris pe platforma www.helenahelpline.com Helena Helpline este accesibila NON STOP in limba română, rusă, ucraineană și engleză.

Creat de Koddezign