🍪
Preferinţe

Schimbă

pagina!

Food-hub-urile ca modele inovative în sprijinul fermierilor din GAL Stejarii Argintii

FOOD-HUB-URILE CA MODELE INOVATIVE ÎN SPRIJINUL FERMIERILOR DIN GAL STEJARII ARGINTII este finantat de Uniunea Europeană și Guvernul României prin FONDUL EUROPEAN AGRICOL PENTRU DEZVOLTARE RURALĂ, Măsura 1.1/1A – Sprijin pentru activități demonstrative și

5f8c42832871d2c80f0e2074_1.jpg

FOOD-HUB-URILE CA MODELE INOVATIVE ÎN SPRIJINUL FERMIERILOR DIN GAL STEJARII ARGINTII

Fundatia Centrul de Mediere și Securitate Comunitara, implementeaza proiectul Food-hub-urile ca modele inovative în sprijinul fermierilor din GAL Stejarii Argintii finantat de Uniunea Europeană și Guvernul României prin FONDUL EUROPEAN AGRICOL PENTRU DEZVOLTARE RURALĂ, Măsura 1.1/1A – Sprijin pentru activități demonstrative și acțiuni de informare în teritoriul GAL, Submăsura 19.2 - ”Sprijin pentru implementarea acțiunilor în cadrul strategiei de dezvoltare locală”, derulat în perioada 12.12.2019-12.03.2021.

Obiectivul proiectului este cresterea competitivitatii agricole, a  productivitatii, si  sprijin în incurajarea  consolidarii cunostintelor fermierilor din teritoriul GAL Stejarii Argintii prin acțiuni de informare si activități demonstrative la cinci centre integratoare de produse locale alimentare, în vederea stimularii ideilor inovatoare in domeniul diversificarii produselor și gasirii unor noi metode de vanzare a acestora.

Dacă ești fermier care dorește sa afle mai multe despre metodele de diversificare a produselor din ferma ta și ești interesat sa gasesti noi metode de vanzare a acestora, în perioada septembrie 2020 facem inscrieri pentru participare la actiunile de informare si sesiunile demonstrative de prezentare a  modelelor de bune practici de tip centre de procesare și integrare a produselor locale din reteaua de Food Hub- urilor din urmatoarele regiuni:

-localitatea Crit, judetul Brașov – Centrul Merindar -specific apicol și creșterea animalelor

-localitatea Odorheiul Secuiesc, judetul Harghita -Centrul Helyenvalo -integrare și vanzare produse locale din zona Harghitei, cu magazin local

-localitatea Cluj Napoca, judetul Cluj – Centrul Nod Verde-integrare și vanzare produse locale din zona Cluj, livrare la domiciliu și magazin online

-localitatea Campulung Moldovenesc, judetul Suceava -Centrul Nord Natural -specialitati traditionale, integrare produse de valoare ridicată din regiunea Sucevei -magazin online și distributie nationala

-localitatea Iasi, judetul Iasi -Centrul Roade și Merinde -integrare și vanzare produse locale din zona Iasi, Vaslui, Botosani, Suceava și Neamt,magazin online și livrare la domiciliu.

Astfel,se vor organiza în paralel sesiuni de informare și sesiuni demonstrative cu urmatoarele teme:

Transformarea și diversificarea fermelor 8 ore -cu sub-temele

A.Conversia fermei în producţia de produse locale;

B.Conversia fermei la producţia de produse tradiţionale

C.Conversia fermei în producţia de produse Slow Food

D.Conversia fermei în producţia de produse etice

E.Conversia capitalului social în ofertă turistică

F.Diversificarea fermei prin activităţi specifice fermei pedagogice

G.Diversificarea fermei prin activităţi specifice fermei agroturistice

H.Diversificarea fermei prin activităţi specifice fermei de cercetare.

Marketingul agricol și agroalimentar (standarde impuse de piață)6ore –Modalitățile prin care pot valorifica produsele realizate în ferme dar și aspecte privind standardele necesare a fi îndeplinite pentru a putea ajunge în piață.

Imbunatatirea cunostintelor privind protectia mediului; 2 ore -Noi tehnologii informationale, introducerea de inovatii, difuzarea rezultatelor cercetarii si a gestionarii durabile a resurselor naturale etc.

Condițiide inscriere:

Vor fi selectati un numar de 22 de participanti depe teritoriul GAL STEJARII ARGINTII să fie persoane care au domiciliul sau reședința în teritoriul GAL- 6 comune din județul Iași: Miroslava, Lețcani, Dumești, Popești, Mădârjac, Horlești.

Participantii pot fi: Persoane, fermieri, exploatații agricole și IMM-uri din teritoriul GAL Stejarii Argintii care desfasoara activități in domeniul agricol, potentiali beneficiari al masurilor din SDL.

Documente necesare pentru inscriere:

-Copie după Carte de identitate;

-documente  care  să ateste dreptul de folosință sau de proprietatea exploatației, după caz, respectiv înscrierea exploatației laAPIA sau la Registrul agricol/extras din registrul exploatațiilor dela ANSVSA, DSVSA sau circumscripția sanitar-veterinară din anul încurs sau din anul precedent în funcție de termenul de înscriere laAPIA;

-contracte / decizii de finanțare pentru beneficiarii măsurilor dinSDL, etc.- dacă este cazul.

-CMSC poate solicita și alte documente suplimentare relevante pentrua se asigura de încadrarea corectă a participanților în grupulțintă.

Perioada de inscriere: septembrie 2020

Perioada de selecție participanti: septembrie 2020

Perioada de desfășurare a activitatilor de informare și sesiunilor demonstrative: vineri 9 octombrie,  duminica 11 octombrie  -miercuri 14 octombrie 2020

Pentru inscrieri și informații suplimentare, la adresa de email: anka_civ2000@yahoo.com, telefon 40744424668, sau email lalbu@cmsc.ro.

Redirecționează 3.5% din impozitul pe profit pentru a continua proiectele pe combaterea violenței împotriva femeilor!

Redirecţionează

Fundația Centrul de Mediere și Securitate Comunitară (CMSC) - singurul ONG din Iași licențiat în servicii pentru victime ale violenței domestice – asistă anual aproximativ 150 persoane adulte și copii ce se confruntă cu situații abuzive. Acestea beneficiază de consiliere juridică și reprezentare în instanță, de programe de terapie individuală/de grup pentru a depăși traumele generate de violență, programe educaționale pentru copiii martori/victime ai/ale violenței domestice, asistență și suport material în situații de criză, precum și decontarea unor costuri cum ar fi cele necesare pentru eliberarea certificatelor medico-legale.

Cazurile ajung în atenția fundației prin: adresarea directă a persoanei care are nevoie de sprijin, semnalarea de către colaboratorii cu care s-au dezvoltat parteneriate (Direcția de Asistență Socială, Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului, alte ONG-uri, autorități locale, secții de poliție, unități de învățământ etc.) sau prin intermediul Serviciului Helpline înființat de către CMSC, telefon verde gratuit 0800.070.017 dedicat victimelor violenței domestice. Aceste servicii sunt oferite în mod gratuit fiind finanțate, pentru o perioadă determinată, din fonduri norvegiene. Pentru a asigura o continuitate în furnizarea acestor programe, avem nevoie de contribuția dumneavoastră.

Informaţii utile

Date contact

Pagina Facebook

Email: lalbu@cmsc.ro

Telefon verde: 0800.070.017

Telefon urgență: +40787.878.806

Constantin Langa Street no. 103X, Miroslava village, Miroslava commune, Iasi county, Romania, 707305

Paginile CMSC

AcasăProiecte şi programeEvenimenteResurseDespre noiContact
Politica de confidenţialitate

Dacă dumneavoastră, sau unei persoane cunoscute, vă este teamă de o persoană apropiată, dacă vă simțiți în nesiguranță sau amenințată: * ne puteți suna gratuit la Tel. Verde: 0800.070.017 (accesibil doar în România); * puteți apela la Telefonul de urgență: +40787.878.806, tarif normal pe telefon (apel vocal) și gratuit online pentru mesaje scrise sau vocale pe Telegram, WhatsApp și pentru mesaje scrise de tip SMS. * puteți trimite un mesaj scris pe platforma www.helenahelpline.com Helena Helpline este accesibila NON STOP in limba română, rusă, ucraineană și engleză.

Creat de Koddezign