🍪
Preferinţe

Schimbă

pagina!

AURORA START

AURORA START este un proiect al Centrului de Mediere și Securitate Comunitară destinat creării unui spațiu sigur, creativ și inspirațional pentru un grup de tinere cu vârste cuprinse între 11 și 19 ani din județul Iași. În cadrul proiectului participantele

5f8c894fd9690243e0ddf07f_Capture.jpeg

AURORA START este un proiect al Centrului de Mediere și Securitate Comunitară destinat creării unui spațiu sigur, creativ și inspirațional pentru un grup de tinere cu vârste cuprinse între 11 și 19 ani din județul Iași. În cadrul proiectului participantele vor avea ocazia să descopere soluții prin care să depășească obstacolele din viața lor, modalități prin care să abordeze problemele cu care tinerele fete se întâlnesc în societatea actuală și metode de creștere a încrederii și dragostei de sine. Participantele iau  parte la jocuri dinamice, sesiuni de autoapărare, workshop uri interactive despre leadership, dezvoltare și responsabilitate personală și aspirații pe termen lung.

Ne concentram în echipă pe construirea și consolidarea încrederii în sine a participantelor, iar prin procese participative organizam sesiuni, coordonate de specialiste din domeniu, care acopera următoarele aspecte: educație juridică, drepturile omului, noțiuni de informatică, violență domestică, violență cibernetică , construirea și designul unui spațiu personal, noțiuni de prim ajutor, sesiuni de autoapărare, dar și vizionarea de filme educative și realizarea de workshop uri creative.

AURORA START creează o legatură între grupul de profesioniste din domeniul educațional, social, IT, terapeutic, juridic, care lucreaza alături de tinerele participante în încercarea de a descoperi împreună că este dreptul fiecăreia să fie tratată cu demnitate și respect; că educația înseamnă inclusiv învățarea despre drepturile omului ca drepturi fundamentale ale fiecărei fete și femei și despre modul în care putem trăi împreună în siguranță și creștere reciprocă.

Fetele selectate să facă parte din seria octombrie decembrie 2020 sunt implicate în activități fizice și online conform unui calendar agreat împreună, cu precădere în zilele de weekend (vineri după amiază, sâmbătă dimineață) atât în activități individuale cât și de grup formate din maxim 10 participante respectând regulile de distanțare socială aferente pandemiei COVID 19. În cadrul proiectului se ofera și sedințe de consiliere juridică și psihologică individuale, în funcție de nevoi, precum și susținerea participantelor și dotarea acestora cu materiale educative, suport material și creșterea accesului la conținuturi educaționale tipărite și online .

Datorită resurselor reduse ale acestui proiect pilot, numărul de fete participante în seria octombrie decembrie 2020 este limitat. Sperăm ca în 2021 să reușim să atragem resurse umane și materiale din comunitatea de afaceri ieșeană, cu precădere IT, care să susțină continuarea activităților pe termen lung și extinderea numărului de fete participante în proiect.

Detalii cu privire la înscrieri și calendar activități:

Andreea Fedor coordonatoare campanii și comunicare, email andreea.fedor@yahoo.com,

Laura Albu, coordonatoare proiect, email lalbu@cmsc.ro

Mai multe despre activitatile din proiect puteti regasi pe pagina dedicata proiectului: https://www.facebook.com/AuroraStart.2020

5fde1fc17eeaa1e5adf34c0f_IMG-20201212-WA0006.jpg

Conținutul acestui material nu reprezintă în mod necesar poziția oficială a programului „Fondul pentru Inovare Civică”. Întreaga răspundere asupra corectitudinii și coerenței informațiilor prezentate revine inițiatorilor website-ului.

Proiect realizat cu sprijinul financiar al Fondului pentru Inovare Civică, un program dezvoltat de Fundația pentru Dezvoltarea Societății Civile (www.inovarecivica.fdsc.ro). Apelul de proiecte 2020 a fost lansat cu sprijinul Enel România.

5f8c8993afaa02e9350f1ef0_Capture2.jpeg

Informaţii utile

Date contact

Pagina Facebook

Email: lalbu@cmsc.ro

Telefon verde: 0800.070.017

Telefon urgență: +40787.878.806

Constantin Langa Street no. 103X, Miroslava village, Miroslava commune, Iasi county, Romania, 707305

Paginile CMSC

AcasăProiecte şi programeEvenimenteResurseDespre noiContact
Politica de confidenţialitate

Dacă dumneavoastră, sau unei persoane cunoscute, vă este teamă de o persoană apropiată, dacă vă simțiți în nesiguranță sau amenințată: * ne puteți suna gratuit la Tel. Verde: 0800.070.017 (accesibil doar în România); * puteți apela la Telefonul de urgență: +40787.878.806, tarif normal pe telefon (apel vocal) și gratuit online pentru mesaje scrise sau vocale pe Telegram, WhatsApp și pentru mesaje scrise de tip SMS. * puteți trimite un mesaj scris pe platforma www.helenahelpline.com Helena Helpline este accesibila NON STOP in limba română, rusă, ucraineană și engleză.