🍪
Preferinţe

Schimbă

pagina!

Lansare proiect „GLORIA - feminismul şi abordarea strategică a egalității de gen”

2021-07-19T00:00+02:00

Eveniment lansare proiect „GLORIA - feminismul şi abordarea strategică a egalității de gen” luni, 19 iulie 2021, între orele 15:00-17:00 ora Romaniei și Bulgariei, și 14.00-16.00 ora Norvegiei, Poloniei și Ungariei online pe platforma Zoom.

60d0be18cdbe171770ad6990_Active-citizens-fund@4x_logo.png

Invitație lansare proiect

19 iulie 2021

Fundația Centrul de Mediere și Securitate Comunitară (CMSC) în parteneriat cu Asociația Romanian Women’s Lobby (RoWL), Foreningen Hedda,Bulgarian Platform of European Women's Lobby, The Network ofEast-West Women (NEWW) și Magyar Nöi ErdekérvényesitöSzövetség /Hungarian Women’s Lobby, are plăcerea de a vă invita la lansarea proiectului „GLORIA- feminismul şi abordarea strategică a egalității de gen”.

Evenimentul de lansare al proiectului va avea loc luni,19 iulie 2021, între orele 15:00-17:00 ora Romaniei și Bulgariei,și 14.00-16.00 ora Norvegiei, Poloniei și Ungariei online pe platforma Zoom. Platforma Zoom va fi deschisă tuturor, neexistând o cameră de așteptare în platformă.

Link-ulde conectare pe platforma Zoom:

https://bit.ly/GLORIA_Feminism_Launch_Meeting

Meeting ID: 897 8172 4330

Passcode:285560

Pentru următorii doi ani, Fundația Centrul de Mediere și Securitate Comunitară (CMSC), împreună cu organizațiile partenere, și-a propus să sprijine cele 22 de ONG-uri membre în Romanian Women’sLobby (RoWL) prin dezvoltare organizațională și creșterea capacității de a sensibiliza publicul cu privire la problemele cu care se confruntă femeile beneficiare ale serviciilor ONG-urilor.

Concret,cele 22 de ONG-uri membre în RoWL vor fi implicate în 6 campanii de advocacy având ca teme bugetarea de gen, paritatea în luarea deciziilor în politica, colectarea de date și bugetarea serviciilor de violență domestică și de gen, analiza efectelor migrației economice asupra familiei transnaționale, a impactului digitalizării și a schimbărilor climatice din perspectiva egalității de gen în România.

Cu ajutorul experților din România, Norvegia, Ungaria, Polonia și Bulgaria, în cadrul unor tabere feministe, evenimente naționale și locale de solidaritate feministă, training-uri specifice de implicare în viața politică, participare comunitară, lobby și advocacy, cele 22 de ONG-uri RoWL vor fi sprijinite să se alinieze informațiilor și politicilor cheie în domeniul egalității de gen la nivel național și european.

Parteneriatul este o combinație unică de 6 parteneri cu expertiză în domeniul egalității de gen.

Proiect derulat de FundațiaCentrul de Mediere și Securitate Comunitară în parteneriat cu AsociațiaRomanian Women’s Lobby(RoWL) din România, Foreningen Hedda din Norvegia, Bulgarian Platform of European Women's Lobby din Bulgaria, The Network of East-West Women (NEWW) din Polonia și MagyarNöi Erdekérvényesitö Szövetség/ Hungarian Women’s Lobby din Ungaria și beneficiază de o finanțare în valoare de 249.943 Euro, prin programul Active Citizens Fund România,program finanțat de Islanda, Liechtenstein și Norvegia prin Granturile SEE 2014-2021. Scopul proiectului este sprijinirea celor 22 de ONG-uri membre în Romanian Women’s Lobby prin dezvoltare organizațională, consolidarea rolului de monitorizare și advocacy privind drepturile femeilor, a egalității de gen și combaterea violenței bazate pe gen în vederea realizării unei abordări strategice, consolidării resurselor financiare și organizaționale și creșterii capacității de a sensibiliza publicul cu privire la problemele cu care se confruntă femeile beneficiare ale serviciilor ONG-urilor.

Despre noi

Proiectele și serviciile Fundației Centrului de Mediere și Securitate Comunitară se bazează pe dezvoltarea și promovarea politicilor publice și a modelelor de dezvoltare comunitară, a cooperării și dezvoltării de bune practici, precum și campanii sau inițiative legislative care pot contribui la o viață mai sigură pentru comunitățile noastre. CMSC a coordonat peste 30 de proiecte regionale începând din 2000 și își continuă activitățile în mod constant axate pe introducerea unor standarde noi și mai bune în dezvoltarea comunității și sprijinirea victimelor. Introducerea unor modele de siguranță comunitară europeană și internațională, adaptate nevoilor și realităților regiunii nedezvoltate în care își dezvoltă programele (atât în ​​zonele rurale, cât și în cele urbane, în 9 județe și aproape 20 de comunități - în partea de NE a României) au constituit prioritatea maximă de la înființarea sa.

Despre Programul Active Citizens Fund România

Programul Active Citizens Fund România este finanțat prin Granturile SEE 2014-2021. Obiectivul general al Granturilor este de a reduce disparitățile economice și sociale și a consolida relațiile bilaterale dintre cele 15 state beneficiare și statele donatoare(Islanda, Liechtenstein, Norvegia). Programul este administrat de către consorțiul compus din Fundația pentru Dezvoltarea Societății Civile, Fundația pentru Parteneriat, Centrul de Resurse pentru Comunitățile de Romi, Fundația PACT și Frivillighet Norge, care acționează în calitate de Operator de Fond desemnat de către FMO– Oficiul Mecanismului Financiar al Granturilor SEE și Norvegiene. Active Citizens Fund România vizează consolidarea societății civile și a cetățeniei active și creșterea capacității grupurilor vulnerabile. Cu o alocare totală de 46.000.000 euro,programul urmărește dezvoltarea pe termen lung a sustenabilității și capacității sectorului societății civile, intensificând rolul său în promovarea participării democratice, a cetățeniei active și a drepturilor omului și consolidând în același timp relațiile bilaterale cu statele donatoare Islanda, Liechtenstein și Norvegia. Pentru mai multe informații despre Active Citizens Fund în România, vă rugăm accesați www.activecitizensfund.ro. Pentru maimulte informații despre Granturile SEE și Norvegiene, accesațiwww.eeagrants.ro.

Lucrăm împreună pentru o Europă verde,competitivă și incluzivă.

Pentru informații suplimentare despre proiect, vă rugăm să accesați https://www.cmsc.ro/projects-programs/gloria-feminismul-si-abordarea-strategica-a-egalitatii-de-gen

Contact:

LauraAlbu, Manager proiect

E-mail: lalbu@cmsc.ro

6110e208c92c7330e4ba1c42_oo (1).jpg6110ddca09ba1a0a23d57786_3.jpeg

Redirecționează 3.5% din impozitul pe profit pentru a continua proiectele pe combaterea violenței împotriva femeilor!

Redirecţionează

Fundația Centrul de Mediere și Securitate Comunitară (CMSC) - singurul ONG din Iași licențiat în servicii pentru victime ale violenței domestice – asistă anual aproximativ 150 persoane adulte și copii ce se confruntă cu situații abuzive. Acestea beneficiază de consiliere juridică și reprezentare în instanță, de programe de terapie individuală/de grup pentru a depăși traumele generate de violență, programe educaționale pentru copiii martori/victime ai/ale violenței domestice, asistență și suport material în situații de criză, precum și decontarea unor costuri cum ar fi cele necesare pentru eliberarea certificatelor medico-legale.

Cazurile ajung în atenția fundației prin: adresarea directă a persoanei care are nevoie de sprijin, semnalarea de către colaboratorii cu care s-au dezvoltat parteneriate (Direcția de Asistență Socială, Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului, alte ONG-uri, autorități locale, secții de poliție, unități de învățământ etc.) sau prin intermediul Serviciului Helpline înființat de către CMSC, telefon verde gratuit 0800.070.017 dedicat victimelor violenței domestice. Aceste servicii sunt oferite în mod gratuit fiind finanțate, pentru o perioadă determinată, din fonduri norvegiene. Pentru a asigura o continuitate în furnizarea acestor programe, avem nevoie de contribuția dumneavoastră.

Informaţii utile

Date contact

Pagina Facebook

Email: lalbu@cmsc.ro

Telefon verde: 0800.070.017

Telefon urgență: +40787.878.806

Constantin Langa Street no. 103X, Miroslava village, Miroslava commune, Iasi county, Romania, 707305

Paginile CMSC

AcasăProiecte şi programeEvenimenteResurseDespre noiContact
Politica de confidenţialitate

Dacă dumneavoastră, sau unei persoane cunoscute, vă este teamă de o persoană apropiată, dacă vă simțiți în nesiguranță sau amenințată: * ne puteți suna gratuit la Tel. Verde: 0800.070.017 (accesibil doar în România); * puteți apela la Telefonul de urgență: +40787.878.806, tarif normal pe telefon (apel vocal) și gratuit online pentru mesaje scrise sau vocale pe Telegram, WhatsApp și pentru mesaje scrise de tip SMS. * puteți trimite un mesaj scris pe platforma www.helenahelpline.com Helena Helpline este accesibila NON STOP in limba română, rusă, ucraineană și engleză.

Creat de Koddezign