Prin utilizarea acestui site web, sunteți de acord cu stocarea cookie-urilor pe dispozitivul dvs. pentru a îmbunătăți navigarea pe site, a analiza utilizarea site-ului și pentru a ne ajuta în eforturile noastre de marketing. Consultați Politica noastră de confidențialitate pentru mai multe informații.

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.
Echipa CMSC
De obicei, răspunde în câteva ore
Echipa CMSC
Cu ce vă putem ajuta?
Începe o conversaţie
Eşti în pericol?
apasă şi Ascunde pagina
Nu uita să ştergi istoricul (CTRL + H)

FEMINISM GLORIA -abordarea strategică a egalităţii de gen

FEMINISM GLORIA -abordarea strategică a egalităţii de gen
Photo archive ROWL Bruxelles - September 2019

Proiectul isi propune sprijinirea a 22 de ONG-uri membre in Romanian Women’s Lobby (ROWL) prin dezvoltare organizationala, consolidarea rolului de monitorizare și advocacy privind drepturile femeilor, a egalitatii de gen și combaterea violenței bazate pe gen. Parteneriatul este o combinatie unica de expertiza in domeniul egalitatii de gen. CMSC este membru fondator al ROWL si a adus alaturi in prezentul proiect ca si parteneri Foreningen Hedda (Norvegia) si coordonarile nationale ale European Women’s Lobby din Ungaria, Bulgaria, Polonia.

Lucrăm împreună pentru o Europă verde, competitivă și incluzivă

Gloria -feminismul şi abordarea strategică a egalităţii de gen

Scopul proiectului

Sprijinirea celor 22 de ONG-uri membre in Romanian Women’s Lobby prin dezvoltare organizationala , consolidarea rolului de monitorizare și advocacy privind drepturile femeilor, a egalitatii de gen și combaterea violenței bazate pe gen in vederea realizarii unei abordari strategice, consolidarii resurselor financiare si organizationale si cresterii capacitatii de a sensibiliza publicul cu privire la problemele cu care se confrunta femeile beneficiare ale serviciilor ONG-urilor

Obiective

1. Consolidarea rolului de monitorizare și advocacy si o abordare strategica a celor 21 de ONG-uri membre in Romanian Women’s Lobby prin implicarea lor in 6 campanii de advocacy avand ca teme bugetarea de gen, paritatea in luarea deciziilor in politica, colectarea de date si bugetarea serviciilor de violenta domestica si de gen, analiza efectele migratiei economice asupra familiei transnationale , a impactului digitalizarii si a schimbarilor climatice din perspectiva egalitatii de gen in Romania

2. Sprijinirea a 22 de ONG-uri ale Romanian Women’s Lobby sa se alinieze informatiilor si politicilor cheie in domeniul egalitatii de gen la nivel national si european, folosind experti din Romania, Norvegia, Ungaria, Polonia si Bulgaria in cadrul unor tabere feministe AGORA , evenimente nationale si locale de solidaritate feminista, training-uri specifice de implicare in viata politica, participare comunitara, lobby si advocacy.

3. Cresterea capacitatii Romanian Women's Lobby in calitate de coordonare nationala a European Women's Lobby de a-și consolida rolul in plan local si european -abordand bugetarea de gen, paritatea in luarea deciziilor in politica, violenta domestica si de gen, analiza efectele migratiei economice asupra familiei transnationale, digitalizarea,schimbarile climatice si impactul lor asupra femeilor prin intermediul unor policy brief-uri,filme, podcasts si actiuni de lobby direct national si european.

4. Sprijinirea a 22 de ONG-uri ale Romanian Women’s Lobby folosind experti din Romania, Norvegia, Ungaria, Polonia si Bulgaria, sa dezvolte proceduri transparente si responsabile de guvernanta organizationala, din care cel putin 15 ONG sa aiba proceduri eficiente de management, comunica in mod regulat publicului larg informatii privind rezultatele obtinute (prin rapoarte anuale, website-uri si prezentari online) si cel putin 2 ONG au doua surse de finantare, reprezentand 20% din bugetul anual.

Archive Romanian Women's Lobby -Bucharest 2019, Gender Budgeting project

Beneficiarii proiectului

22 de ONG-uri membre ale ROWL si organizatia umbrela, precum si toate beneficiarele acestora, categoriile vulnerabile sunt femei din mediul rural, roma, cu dizabilitati, victime ale violentei domestice, victime ale migratiei economice, excluse din luarea deciziilor politice.

Grupul tinta: 40 de experti si voluntari in organizatiile membre ROWL

Participanti directi:


570 fete si femei participante la nivel local si national, 100 de fete și femei selectate la nivel national dintre care 50 tinere -in taberele feministe AGORA; 200 femei participante la evenimentele naționale, 20 de femei rome din Cracaoani și Vinatori Neamt -participante la activități de dezvoltare personala, 250 de femei candidate sau interesate să se implice in politica
500 de participanti la festivalul egalitatii de gen -adolescenți și tineri, cadre didactice, psihologi școlari, studenți;
290 stakeholderi implicati in evenimentele de promovare si conferinte presa

Abordarea problemei: Dezvoltare organizationala pentru ONG membre ROWL, tabere feministe AGORA , evenimente nationale si campanii ROWL, evenimente locale de solidaritate feminista, lobby si advocacy in domeniile bugetare de gen , femei in luarea deciziilor 50/50, analize standarde violenta domestica si violenta de gen, campanii de advocacy pe teme legate de efectele migratiei economice asupra familiei transnationale, digitalizarea, schimbarile climatice din perspectiva egalitatii de gen in Romania folosind experti din Romania, Norvegia, Ungaria, Polonia si Bulgaria.

Parteneriatul este o combinatie unica de 6 parteneri cu expertiza in domeniul egalitatii de gen – aplicantul avand 20 de ani de experienta in promovarea unei legislații moderne în domeniul violenței împotriva femeilor din România . CMSC este membru fondator al Romanian Women’s Lobby -partener 1. ROWL a adus alaturi in prezentul proiect partenerul 2 -Fundatia Hedda (din Norvegia, cu care a colaborat in domeniul violentei pe baza de gen), precum si coordonarile nationale ale European Women’s Lobby din Ungaria, Bulgaria, Polonia.

Proiectul este derulat de Fundatia Centrul de Mediere si Securitate Comunitara in parteneriat cu Asociatia Romanian Women's Lobby, Foreningen Hedda; Network of East West Women; Bulgarian Platform of European Women's Lobby; MagyarNöi Erdekérvényesitö Szövetség/Hungarian Women’s Lobby si beneficiaza de o  finantare in valoare de 249.943 Euro, prin programul Active Citizens Fund Romania, finantat de Islanda, Liechtenstein si Norvegia prin Granturile SEE  2014-2021. Continutul acestui website nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Granturilor SEE si Norvegiene 2014-2021; pentru mai multe  informatii accesati www.eeagrants.org. Informatii despre Active Citizens Fund Romania sunt disponibile la www.activecitizensfund.ro.

Proiect implementat de