🍪
Preferinţe

Schimbă

pagina!

Sesiuni de instruire voluntari proiect Gloria -Asistenta victimelor violentei domestice

2021-06-12T00:00+02:00

12-16 iunie 2021 - Sesiuni de instruire pentru voluntarii din proiectul Gloria -Asistenta integrata a victimelor violentei domestice si de gen La sesiunile de instruire vor putea participa acele persoane care s-au înscris în proiect și îndeplinesc criterii

12-16 iunie 2021 - Sesiuni de instruire pentru voluntarii din proiectul Gloria -Asistenta integrata a victimelor violentei domestice si de gen

La sesiunile de instruire vor putea participa acele persoane care s-au înscris în proiect și îndeplinesc criteriile de selecție.

6166ea9a951ac039e5657dce_14 iunie 1.jpg

Voluntarii vor activa în cadrul proiectului GLORIA- asistență integrată pentru victimele violenței domestice și de gen, proiect implementat de Institutul de Medicină Legală Iaşi, în parteneriat cu Fundaţia Centrul de Mediere şi Securitate Comunitară Fundatia Corona, Agentia Naționala pentru Egalitatea de Sanse intre Femei si Barbati şi Fundaţia Hedda, Norvegia.

Persoanele care doresc să contribuie la diminuarea fenomenului de violență împotriva femeilor și pot dedica cel puțin 2h/săptămână acestui proiect sunt invitați/e să aplice, luând în considerare aspectele descrise mai jos. Dacă alegeți să faceți parte din echipa noastră veți avea posibilitatea să vă alăturați unor inițiative menite să promoveze activ pilonii egalității de gen în societatea românească.  

6166eaa6f5c39cee6e65d0f3_14 iunie 2.jpg

Profilul voluntarului GLORIA -asistență integrată pentru victimele violenței domestice și de gen mizează pe o serie de repere ce vor reprezenta criterii de selecție:  experiență civică relevantă, cunoașterea sau dorința de a se familiariza cu problematicile legate de violența domestică, egalitate de șanse abilități dinamice, adaptate contextului social dat.    

Voluntarii vor contribui prin preluarea solicitărilor telefonice venite din partea victimelor violenței domestice, asistarea persoanelor în nevoie, colaborarea cu instituțiile vizate, colaborare cu specialiștii din cadrul echipei. Implicarea voluntarilor reprezintă o componentă esențială în derularea proiectului nostru, în primul rând pentru menținerea activă a liniei telefonice de tip help -line dedicată asistenței victimelor violenței domestice și, în al doilea rând, pentru implementarea activităților/programelor destinate prevenirii violenței domestice.

6166eac656fc1421bfa834c1_14 iunie 0.jpg

Voluntarii/ele vor deveni beneficiari/e ai/ale unor experiențe de formare și multiple oportunități corelate cu activitățile programului. De asemenea, contribuția adusă la lupta împotriva violenței domestice va fi recompensată și cuantificată printr-o adeverință de voluntariat, dar și prin diverse acțiuni destinate stimulării participării active în cadrul proiectului.  

6166eab7d6d55962817bce5e_14 iunie 0.1.jpg

Pentru informații suplimentare sau îndrumare în accesarea acestui program ne puteți contacta la adresa de email: andreea.fedor@yahoo.com, persoană de contact Andreea Daniela Fedor.

Proiectul GLORIA-asistență integrată pentru victimele violenței domestice și degen, COD PN4010, ctr.2/25.02.2021/N,beneficiaza de un grant in valoare de 1.226.252 euro oferit de Norvegia prin Granturile Norvegiene in cadrul Programului de Dezvoltare Locala. Obiectivul este facilitarea accesului persoanelor victime ale abuzului si violentei domestice si de gen din mediul rural dinjudetele Iasi, Vaslui, Bacau si Neamt la servicii integrate de calitate in scopul ieșirii din situația de criza si îmbunătățirii calității vieții cu efecte pozitive in direcția prevenirii si reducerii fenomenului violentei domestice.

Proiectuleste coordonat de Institutul de Medicină Legală Iași în parteneriat cu Fundația Centrul de Mediere și Securitate Comunitară, Fundația Corona, Agenția Națională pentru Egalitate de Șanse între Femei și Bărbați, Foreningen Hedda.

www.eeagrants.ro  și www.frds.ro

Site web promotor si parteneri proiect: www.imliasi.ro,www.cmsc.ro, www.fundatiacorona.ro, www.anes.gov.ro;http://heddafound.no

Redirecționează 3.5% din impozitul pe profit pentru a continua proiectele pe combaterea violenței împotriva femeilor!

Redirecţionează

Fundația Centrul de Mediere și Securitate Comunitară (CMSC) - singurul ONG din Iași licențiat în servicii pentru victime ale violenței domestice – asistă anual aproximativ 150 persoane adulte și copii ce se confruntă cu situații abuzive. Acestea beneficiază de consiliere juridică și reprezentare în instanță, de programe de terapie individuală/de grup pentru a depăși traumele generate de violență, programe educaționale pentru copiii martori/victime ai/ale violenței domestice, asistență și suport material în situații de criză, precum și decontarea unor costuri cum ar fi cele necesare pentru eliberarea certificatelor medico-legale.

Cazurile ajung în atenția fundației prin: adresarea directă a persoanei care are nevoie de sprijin, semnalarea de către colaboratorii cu care s-au dezvoltat parteneriate (Direcția de Asistență Socială, Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului, alte ONG-uri, autorități locale, secții de poliție, unități de învățământ etc.) sau prin intermediul Serviciului Helpline înființat de către CMSC, telefon verde gratuit 0800.070.017 dedicat victimelor violenței domestice. Aceste servicii sunt oferite în mod gratuit fiind finanțate, pentru o perioadă determinată, din fonduri norvegiene. Pentru a asigura o continuitate în furnizarea acestor programe, avem nevoie de contribuția dumneavoastră.

Informaţii utile

Date contact

Pagina Facebook

Email: lalbu@cmsc.ro

Telefon verde: 0800.070.017

Telefon urgență: +40787.878.806

Constantin Langa Street no. 103X, Miroslava village, Miroslava commune, Iasi county, Romania, 707305

Paginile CMSC

AcasăProiecte şi programeEvenimenteResurseDespre noiContact
Politica de confidenţialitate

Dacă dumneavoastră, sau unei persoane cunoscute, vă este teamă de o persoană apropiată, dacă vă simțiți în nesiguranță sau amenințată: * ne puteți suna gratuit la Tel. Verde: 0800.070.017 (accesibil doar în România); * puteți apela la Telefonul de urgență: +40787.878.806, tarif normal pe telefon (apel vocal) și gratuit online pentru mesaje scrise sau vocale pe Telegram, WhatsApp și pentru mesaje scrise de tip SMS. * puteți trimite un mesaj scris pe platforma www.helenahelpline.com Helena Helpline este accesibila NON STOP in limba română, rusă, ucraineană și engleză.

Creat de Koddezign