🍪
Preferinţe

Schimbă

pagina!

Intalnirea retelei pentru prevenirea și combaterea violenței împotriva femeilor

2021-09-30T00:00+02:00

30 septembrie -2 octombrie 2021 - Intalnirea retelei pentru prevenirea și combaterea violenței împotriva femeilor

Centrul de Mediere si Securitate Comunitara este -dupa mult timp de la izolare fizica -alaturi de cele 25 ONG-uri active din Reteaua VIF -Rețeaua pentru prevenirea și combaterea violenței împotriva femeilor -ce reunește organizații active în domeniul promovării drepturilor femeilor, al protejării victimelor violenței de gen și al combaterii discriminării pe criterii de gen. Planurile de viitor sunt greu de facut in pandemie, dar un grup de profesionisti determinati sunt capabili de minuni.

616705b5c779b4744625a093_Retea cover.jpg

Rețeaua pentru prevenirea și combaterea violenței împotriva femeilor este o structură informală, fără personalitate juridică, ce reunește organizații active în domeniul promovării drepturilor femeilor, al protejării victimelor violenței de gen și al combaterii discriminării pe criterii de gen.

616705c5f44afc35a31f2ad9_retea 2.jpg

Organizațiile membre în Rețea sunt:

Asociaţia TRANSCENA, Bucureşti

Asociaţia Femeilor Împotriva Violenţei  ARTEMIS, Cluj-Napoca,

Fundaţia SENSIBLU, București,

Asociaţia GRADO – Grupul Român pentru Apărarea Drepturilor Omului, Bucureşti,

Fundaţia Centrul Parteneriat pentru Egalitate, Bucureşti,

Asociatia pentru Libertate şi Egalitate de Gen, A.L.EG., Sibiu,

Asociaţia Centrul de Dezvoltare Curriculară şi Studii de Gen: FILIA, Bucureşti

Asociaţia FRONT,  Bucureşti,

Asociaţia ANAIS, Bucuresti,

E-ROMNJA – Asociatia pentru Promovarea Drepturilor Femeilor Rome, Bucuresti,

Institutul Est European pentru Sănătatea Reproducerii – IEESR, Tg Mureş

Fundaţia Centrul de Mediere şi Securitate Comunitară – CMSC, Iasi

PAS  ALTERNATIV, Braşov

Asociaţia INOVATRIUM, Timişoara

Societatea Doamnelor Bucovinene, Suceava

Asociația ATENA DELPHI, Cluj-Napoca

Asociația SEVA – Șanse egale – Valoare – Autoritate, Suceava

Asociația SPICC – Solidaritate, Participare, Incluziune, Comunicare, Cooperare, Timișoara

Asociatia Quantic, București

Asociația All for family, Constanța

Asociația Femeilor Universitare, București

Asociația Viitor – Integritate – Succes (V.I.S), Constanța

Asociația Psihosfera Brașov

Asociația Szentkereszty Stephanie Egyesület

Asociația Casa Ioana

616705defc49a3e274697a3f_retea 3.jpg

Organizațiile membre sunt independente politic, promovează dreptul fiecărei persoane pentru șanse egale în societate, susțin libertatea de alegere privind drepturile reproductive și a celor maritale, au raporturi cu administrația publică ce se bazează pe principiile autonomiei, legalității și responsabilității,  în manifestările lor combat discriminarea, rasismul, sexismul, homofobia și alte forme de manifestare a urii. Ele au domenii de expertiză variate: advocacy, reformă penală, educație, servicii pentru victimele violenței în familie, servicii pentru victimele violenței sexuale, drepturile omului și drepturile femeilor, lucru în comunități cu femei rome, cercetare și activism feminist. În cadrul rețelei există 10 furnizori de servicii pentru victime.

Rețeaua s-a cristalizat în perioada 2011 – 2014 prin activități în special de lobby, advocacy și campanii publice pentru modificarea Legii 217/2003 Republicată, în special pentru introducerea ordinului de protecție. Rezultatele activităților realizate ca Rețea au fost: promovarea și popularizare ordinului de protecție pe canalele specifice fiecărei organizații, monitorizarea implementării ordinului de protecție prin culegerea datelor referitoare la dosarele de cerere de emitere a unui ordin de protecție din toate instanțele din România, harta serviciilor pentru victimele violenței în familie realizată în parteneriat cu Ministerul Muncii, Familiei, Protecției Sociale și Persoanelor Vîrstnice – Direcția pentru Protecția Copilului (2013) și actualizarea acesteia, conștientizarea publicului larg cu privire la necesitatea implicării instituțiilor centrale și locale pentru creșterea gradului de protecție al femeilor victime ale violenței în familie, “Studiul la nivel național cu privire la implementarea ordinelor de protecție” edițiile 2013, 2014 și 2015, “Studiul exploratoriu privind serviciile sociale pentru victimele violenței în familie – 2013”, „Cât costă o victimă a violenței în familie? – Analiza finanțărilor serviciilor publice 2014”, campanie de strângere de semnături din rândul membrilor Parlamentului României pentru susținerea celor 6 măsuri urgente pentru siguranța femeilor în familie în urma căreia 100 de politicieni au semnat Declarația promovată de Rețea, campanii de informare și sensibilizare realizate în 2013 și 2014 pe durata celor 16 zile de activism împotriva violenței supra femeilor.

Mai multe despre retea https://violentaimpotrivafemeilor.ro/descriere/

Redirecționează 3.5% din impozitul pe profit pentru a continua proiectele pe combaterea violenței împotriva femeilor!

Redirecţionează

Fundația Centrul de Mediere și Securitate Comunitară (CMSC) - singurul ONG din Iași licențiat în servicii pentru victime ale violenței domestice – asistă anual aproximativ 150 persoane adulte și copii ce se confruntă cu situații abuzive. Acestea beneficiază de consiliere juridică și reprezentare în instanță, de programe de terapie individuală/de grup pentru a depăși traumele generate de violență, programe educaționale pentru copiii martori/victime ai/ale violenței domestice, asistență și suport material în situații de criză, precum și decontarea unor costuri cum ar fi cele necesare pentru eliberarea certificatelor medico-legale.

Cazurile ajung în atenția fundației prin: adresarea directă a persoanei care are nevoie de sprijin, semnalarea de către colaboratorii cu care s-au dezvoltat parteneriate (Direcția de Asistență Socială, Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului, alte ONG-uri, autorități locale, secții de poliție, unități de învățământ etc.) sau prin intermediul Serviciului Helpline înființat de către CMSC, telefon verde gratuit 0800.070.017 dedicat victimelor violenței domestice. Aceste servicii sunt oferite în mod gratuit fiind finanțate, pentru o perioadă determinată, din fonduri norvegiene. Pentru a asigura o continuitate în furnizarea acestor programe, avem nevoie de contribuția dumneavoastră.

Informaţii utile

Date contact

Pagina Facebook

Email: lalbu@cmsc.ro

Telefon verde: 0800.070.017

Telefon urgență: +40787.878.806

Constantin Langa Street no. 103X, Miroslava village, Miroslava commune, Iasi county, Romania, 707305

Paginile CMSC

AcasăProiecte şi programeEvenimenteResurseDespre noiContact
Politica de confidenţialitate

Dacă dumneavoastră, sau unei persoane cunoscute, vă este teamă de o persoană apropiată, dacă vă simțiți în nesiguranță sau amenințată: * ne puteți suna gratuit la Tel. Verde: 0800.070.017 (accesibil doar în România); * puteți apela la Telefonul de urgență: +40787.878.806, tarif normal pe telefon (apel vocal) și gratuit online pentru mesaje scrise sau vocale pe Telegram, WhatsApp și pentru mesaje scrise de tip SMS. * puteți trimite un mesaj scris pe platforma www.helenahelpline.com Helena Helpline este accesibila NON STOP in limba română, rusă, ucraineană și engleză.

Creat de Koddezign