🍪
Preferinţe

Schimbă

pagina!

Grupuri de suport pentru copii si mamici -Proiect Gloria -asistenta victimelor violentei domestice

2021-09-18T00:00+02:00

Grupuri de suport pentru copii si mamici -Proiect Gloria -asistenta victimelor violentei domestice

Programul educațional derulat în cadrul Proiectului Gloria a început cu o întâlnire de grup la care au participat 8 copii. Fiind prima întâlnire de acest gen, emoțiile au fost încercate de toți: educatori, asistenți sociali, voluntari, părinți, dar mai ales de copii. Imediat după ce au făcut cunoștință, copiii s-au implicat în activitățile propuse de educatori cu toată energia, creativitatea și motivația lor. Tehnicile din art-terapie au ajutat la exprimarea celor mai ascunse trăiri ale copiilor, au contribuit la dezvoltarea unor abilități și la manifestarea creativității. Cel mai iubit moment a fost piesa de teatru în care copiii au jucat rolul animalelor care știu să ajute pe mama ursulețului atunci când are mare nevoie, creând astfel un moment emoționant de conștientizare a propriilor forțe în lupta împotriva abuzurilor.

61670327e0e761f6df057f76_mame 2.jpg

Concomitent, mămicile copiilor prezenți au participat la un grup de suport moderat de către psihologul Fundației CMSC, întâlnire ce a avut drept scop dezvoltarea încrederii în propriile lor persoane. Și mămicile s-au implicat în activitățile grupului cu entuziasm și bucurie având prilejul de a se gândi la ele însele, de a-și ”trage sufletul”, de a-și împărtăși experiențele trăite, de a exersa empatia, totul petrecându-se într-un mediu securizant. La final și-au exprimat dorința de a reveni în grup fiind foarte bucuroase că au avut ocazia să participe.

616703338df37c856546c783_mame 3.jpg

Aceste activități vor continua să se desfășoare lunar, până la finalul proiectului. Specialiștii și voluntarii își propun astfel să ofere cât mai multor beneficiari (mame și copii) contexte în care să își dezvolte abilități socio-emoționale pentru depășirea situațiilor cu care se confruntă.

Proiectul GLORIA -asistență integrată pentru victimele violenței domestice și de gen, COD PN4010, ctr.2/25.02.2021/N, beneficiaza de un grant in valoare de 1.226.252 euro oferit de Norvegia prin Granturile Norvegiene in cadrul Programului de Dezvoltare Locala. Obiectivul este facilitarea accesului persoanelor victime ale abuzului si violentei domestice si de gen din mediul rural din judetele Iasi, Vaslui, Bacau si Neamt la servicii integrate de calitate in scopul ieșirii din situația de criza si îmbunătățirii calității vieții cu efecte pozitive in direcția prevenirii si reducerii fenomenului violentei domestice.

Proiectul este coordonat de Institutul de Medicină Legală Iași în parteneriat cu Fundația Centrul de Mediere și Securitate Comunitară, Fundația Corona, Agenția Națională pentru Egalitate de Șanse între Femei și Bărbați, Foreningen Hedda.

www.eeagrants.ro   și www.frds.ro

Site web promotor si parteneri proiect: www.imliasi.ro, www.cmsc.ro, www.fundatiacorona.ro,  www.anes.gov.ro; http://heddafound.no

Redirecționează 3.5% din impozitul pe profit pentru a continua proiectele pe combaterea violenței împotriva femeilor!

Redirecţionează

Fundația Centrul de Mediere și Securitate Comunitară (CMSC) - singurul ONG din Iași licențiat în servicii pentru victime ale violenței domestice – asistă anual aproximativ 150 persoane adulte și copii ce se confruntă cu situații abuzive. Acestea beneficiază de consiliere juridică și reprezentare în instanță, de programe de terapie individuală/de grup pentru a depăși traumele generate de violență, programe educaționale pentru copiii martori/victime ai/ale violenței domestice, asistență și suport material în situații de criză, precum și decontarea unor costuri cum ar fi cele necesare pentru eliberarea certificatelor medico-legale.

Cazurile ajung în atenția fundației prin: adresarea directă a persoanei care are nevoie de sprijin, semnalarea de către colaboratorii cu care s-au dezvoltat parteneriate (Direcția de Asistență Socială, Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului, alte ONG-uri, autorități locale, secții de poliție, unități de învățământ etc.) sau prin intermediul Serviciului Helpline înființat de către CMSC, telefon verde gratuit 0800.070.017 dedicat victimelor violenței domestice. Aceste servicii sunt oferite în mod gratuit fiind finanțate, pentru o perioadă determinată, din fonduri norvegiene. Pentru a asigura o continuitate în furnizarea acestor programe, avem nevoie de contribuția dumneavoastră.

Informaţii utile

Date contact

Pagina Facebook

Email: lalbu@cmsc.ro

Telefon verde: 0800.070.017

Telefon urgență: +40787.878.806

Constantin Langa Street no. 103X, Miroslava village, Miroslava commune, Iasi county, Romania, 707305

Paginile CMSC

AcasăProiecte şi programeEvenimenteResurseDespre noiContact
Politica de confidenţialitate

Dacă dumneavoastră, sau unei persoane cunoscute, vă este teamă de o persoană apropiată, dacă vă simțiți în nesiguranță sau amenințată: * ne puteți suna gratuit la Tel. Verde: 0800.070.017 (accesibil doar în România); * puteți apela la Telefonul de urgență: +40787.878.806, tarif normal pe telefon (apel vocal) și gratuit online pentru mesaje scrise sau vocale pe Telegram, WhatsApp și pentru mesaje scrise de tip SMS. * puteți trimite un mesaj scris pe platforma www.helenahelpline.com Helena Helpline este accesibila NON STOP in limba română, rusă, ucraineană și engleză.

Creat de Koddezign