🍪
Preferinţe

Schimbă

pagina!

Audieri publice -rolul COJES și al administratiei publice locale în bugetarea de gen pentru serviciile de violența domestica

2019-08-29T00:00+02:00

Audieri publice -rolul COJES și al administratiei publice locale în bugetarea de gen pentru serviciile de violența domestica.

5d94a093fe8a6f5900a4b4cb_image18.jpg

Audieri publice -rolul COJES și al administratiei publice locale în bugetarea de gen pentru serviciile de violența domestica

5d94a01965b8b0511a838a13_image19 (1).png

Fundatia Corona in parteneriat cu Centrul de Mediere si Securitate Comunitara și Agentia Nationala pentru Egalitatea de Sanse intre Femei si Barbati – ANESa organizat trei audieri publice pe tema rolului COJES și al administratiei publice locale în bugetarea de gen pentru serviciile de violența domestica. Resurse adecvate pentru o intervenție eficienta. Multumim celor care s-au inscris si au fost prezenti in cadrul evenimentelor precum si celor care ne-au trimis depozitii scrise. Datele si locatiile unde s-au desfasurat audierile:

IASI -joi 29 septembrie 2019 - la Centrul pentru copii si mame aflate in dificultate- Hecuba Iasi, strada Sărărie nr. 143.

Bacau -vineri 30 septembrie 2019 - la sediul Asociatiei Betania, str Nordului 19 bis.

Vaslui -luni 2 septembrie 2019 - la sediul DGASPC Vaslui- Suburbia Moara Grecilor, Șoseaua Națională Vaslui - Iași, nr. 1.

Audierile s-au realizat pentru a gasi sau valida posibilele solutii de alocare a unor resurse bugetare și umane în vederea unor interventii procedurale, de cooperare inter-institutionala si finantare care ar duce la un raspuns eficient in situatiile de violenta domestica si diminuarea riscului de pierdere a vietii victimei, analizand implicarea Comisiilor Judetene pentru Egalitatea de Șanse Intre Femei și Bărbați (COJES) în elaborarea unor politici eficiente locale și a administratiei publice locale în conformitate cu prevederile incluse în legea pentru prevenirea şi combaterea violenţei în familie.In fiecare eveniment, s-au colectat, iinregistrat audio si video puncte de vedere ale persoanelor care, din postura de specialisti sau martori, pot aduce informatii si clarificari asupra situatiilor cu care se confrunta victima, agresorul si autoritatile in situatii de violența domestica, raspunsul institutiilor publice si private și alocarea corespunzatoare de resurse pentru o intervenție adecvată.

Evenimentele au avut loc in cadrul proiectului BUGETAREA PE BAZA DE GEN IN POLITICILE PUBLICE, proiect selectat in cadrul Programului Operational Capacitate Administrativa cofinantat de Uniunea Europeana, din Fondul Social European, cod SIPOCA/SMIS2014+: 359/111319

Informaţii utile

Date contact

Pagina Facebook

Email: lalbu@cmsc.ro

Telefon verde: 0800.070.017

Telefon urgență: +40787.878.806

Constantin Langa Street no. 103X, Miroslava village, Miroslava commune, Iasi county, Romania, 707305

Paginile CMSC

AcasăProiecte şi programeEvenimenteResurseDespre noiContact
Politica de confidenţialitate

Dacă dumneavoastră, sau unei persoane cunoscute, vă este teamă de o persoană apropiată, dacă vă simțiți în nesiguranță sau amenințată: * ne puteți suna gratuit la Tel. Verde: 0800.070.017 (accesibil doar în România); * puteți apela la Telefonul de urgență: +40787.878.806, tarif normal pe telefon (apel vocal) și gratuit online pentru mesaje scrise sau vocale pe Telegram, WhatsApp și pentru mesaje scrise de tip SMS. * puteți trimite un mesaj scris pe platforma www.helenahelpline.com Helena Helpline este accesibila NON STOP in limba română, rusă, ucraineană și engleză.