🍪
Preferinţe

Schimbă

pagina!

Audierea publica - Prevenirea efectelor negative ale migratiei economice asupra familiei transnationale

2019-08-12T00:00+02:00

Evenimentul s-a bucurat de prezența doamnei consiliere prezidentiale în probleme de sănătate doamna Diana Paun, a presedintei Associazione Donne Romene in Italia – ADRI, doamna Silvia Dumitrache.

5d94a01965b8b0511a838a13_image19 (1).png

Fundația Corona în parteneriat cu Fundația Centrul de Mediere și Securitate Comunitară  a organizat audierea publica dedicata propunerii de politica publica alternative dedicate Prevenirii efectelor negative ale migratiei economice asupra familiei transnationale elaborate în cadrul proiectului BUGETAREA PE BAZĂ DE GEN ÎN POLITICILE PUBLICE.

Evenimentul a avut loc luni, 12 august  2019, în intervalul 11.00-13.00, la Muzeul Municipal Iasi, Casa Burchi-Zmeu situată pe strada Zmeu nr. 3, municipiul Iasi. 

Evenimentul a avut loc sub forma unei audieri publice, astfel au fost colectate și inregistrate audio și vizual puncte de vedere ale persoanelor interesate sau care pot aduce informații și clarificari asupra posibilelor soluții, precum și documentarea nevoilor existente la ora actuala. Toate inregistrarile audio și video sunt folosite strict pentru documentare în cadrul proiectului. 

Evenimentul s-a bucurat de prezența doamnei consiliere prezidentiale în probleme de sănătate doamna Diana Paun, a presedintei Associazione Donne Romene in Italia – ADRI, doamna Silvia Dumitrache.

Scopul proiectului vizează creșterea capacității ONG-urilor de a se implica în formularea și promovarea de propuneri alternative la politicile publice inițiate de Guvern în domeniul bugetării pe bază de gen, vizând alocarea corespunzătoare a resurselor financiare ținând cont de dimensiunea de gen. 

Evenimentul a avut loc in cadrul proiectului BUGETAREA PE BAZA DE GEN IN POLITICILE PUBLICE, proiect selectat in cadrul Programului Operational Capacitate Administrativa cofinantat de Uniunea Europeana, din Fondul Social European, cod SIPOCA/SMIS2014+: 359/111319

5d94a66165b8b0217e84197b_image28.png5d94a671ce897bb9a89e78a5_unnamed (9).png

Redirecționează 3.5% din impozitul pe profit pentru a continua proiectele pe combaterea violenței împotriva femeilor!

Redirecţionează

Fundația Centrul de Mediere și Securitate Comunitară (CMSC) - singurul ONG din Iași licențiat în servicii pentru victime ale violenței domestice – asistă anual aproximativ 150 persoane adulte și copii ce se confruntă cu situații abuzive. Acestea beneficiază de consiliere juridică și reprezentare în instanță, de programe de terapie individuală/de grup pentru a depăși traumele generate de violență, programe educaționale pentru copiii martori/victime ai/ale violenței domestice, asistență și suport material în situații de criză, precum și decontarea unor costuri cum ar fi cele necesare pentru eliberarea certificatelor medico-legale.

Cazurile ajung în atenția fundației prin: adresarea directă a persoanei care are nevoie de sprijin, semnalarea de către colaboratorii cu care s-au dezvoltat parteneriate (Direcția de Asistență Socială, Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului, alte ONG-uri, autorități locale, secții de poliție, unități de învățământ etc.) sau prin intermediul Serviciului Helpline înființat de către CMSC, telefon verde gratuit 0800.070.017 dedicat victimelor violenței domestice. Aceste servicii sunt oferite în mod gratuit fiind finanțate, pentru o perioadă determinată, din fonduri norvegiene. Pentru a asigura o continuitate în furnizarea acestor programe, avem nevoie de contribuția dumneavoastră.

Informaţii utile

Date contact

Pagina Facebook

Email: lalbu@cmsc.ro

Telefon verde: 0800.070.017

Telefon urgență: +40787.878.806

Constantin Langa Street no. 103X, Miroslava village, Miroslava commune, Iasi county, Romania, 707305

Paginile CMSC

AcasăProiecte şi programeEvenimenteResurseDespre noiContact
Politica de confidenţialitate

Dacă dumneavoastră, sau unei persoane cunoscute, vă este teamă de o persoană apropiată, dacă vă simțiți în nesiguranță sau amenințată: * ne puteți suna gratuit la Tel. Verde: 0800.070.017 (accesibil doar în România); * puteți apela la Telefonul de urgență: +40787.878.806, tarif normal pe telefon (apel vocal) și gratuit online pentru mesaje scrise sau vocale pe Telegram, WhatsApp și pentru mesaje scrise de tip SMS. * puteți trimite un mesaj scris pe platforma www.helenahelpline.com Helena Helpline este accesibila NON STOP in limba română, rusă, ucraineană și engleză.

Creat de Koddezign