🍪
Preferinţe

Schimbă

pagina!

Justitia pentru toti | Laura Albu | Asistenta integrata pentru victimele domestice si de gen

2021

Justitia pentru toti | Laura Albu | Asistenta integrata pentru victimele domestice si de gen

Laura Albu -presedinta executiva a Fundatiei Centrul de Mediere si Securitate Comunitara - aduce in atenția publicului problematica violentei in familie si actiunile proiectului Gloria -asistenta integrata a victimelor violentei domestice si de gen

La nivelul mediului rural, violența în familie sau violența domestică este un fenomen foarte răspândit, victimele fiind cu precădere femeile si copii. Violenta domestica in mediul rural este un fenomen „normal” in percepția comuna, motiv pentru care statistica oficiala nu arata dimensiunile reale ale fenomenului. In lipsa unui cadru social/comunitar de sprijin, a unor servicii in proximitate, active, prompte, cu soluții imediate si integrate care sa răspundă nevoilor specifice acestei categorii vulnerabile, victimele VDsG continua sa reprezinte o populație ascunsa. Proiectul vine in întâmpinarea acestor nevoi prin dezvoltarea si implementarea unui program de intervenție cu servicii integrate care înglobează masuri de răspuns pe toate dimensiunile de nevoi si constrângeri atât la nivelul victimelor VDsG cat si a specialiștilor, profesioniștilor din serviciile, structurile responsabile si implicate in prevenirea, protecția si monitorizarea violentei domestice si de gen.

Institutul de Medicina Legala,

Agentia Nationala pentru Egalitatea de Sanse intre Femei si Barbati - ANES

Fundatia Corona

Centrul de Mediere si Securitate Comunitara  

Apollonia TV

Dezvoltare locală, reducerea sărăciei și creșterea incluziunii romilor

Redirecționează 3.5% din impozitul pe profit pentru a continua proiectele pe combaterea violenței împotriva femeilor!

Redirecţionează

Fundația Centrul de Mediere și Securitate Comunitară (CMSC) - singurul ONG din Iași licențiat în servicii pentru victime ale violenței domestice – asistă anual aproximativ 150 persoane adulte și copii ce se confruntă cu situații abuzive. Acestea beneficiază de consiliere juridică și reprezentare în instanță, de programe de terapie individuală/de grup pentru a depăși traumele generate de violență, programe educaționale pentru copiii martori/victime ai/ale violenței domestice, asistență și suport material în situații de criză, precum și decontarea unor costuri cum ar fi cele necesare pentru eliberarea certificatelor medico-legale.

Cazurile ajung în atenția fundației prin: adresarea directă a persoanei care are nevoie de sprijin, semnalarea de către colaboratorii cu care s-au dezvoltat parteneriate (Direcția de Asistență Socială, Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului, alte ONG-uri, autorități locale, secții de poliție, unități de învățământ etc.) sau prin intermediul Serviciului Helpline înființat de către CMSC, telefon verde gratuit 0800.070.017 dedicat victimelor violenței domestice. Aceste servicii sunt oferite în mod gratuit fiind finanțate, pentru o perioadă determinată, din fonduri norvegiene. Pentru a asigura o continuitate în furnizarea acestor programe, avem nevoie de contribuția dumneavoastră.

Informaţii utile

Date contact

Pagina Facebook

Email: lalbu@cmsc.ro

Telefon verde: 0800.070.017

Telefon urgență: +40787.878.806

Constantin Langa Street no. 103X, Miroslava village, Miroslava commune, Iasi county, Romania, 707305

Paginile CMSC

AcasăProiecte şi programeEvenimenteResurseDespre noiContact
Politica de confidenţialitate

Dacă dumneavoastră, sau unei persoane cunoscute, vă este teamă de o persoană apropiată, dacă vă simțiți în nesiguranță sau amenințată: * ne puteți suna gratuit la Tel. Verde: 0800.070.017 (accesibil doar în România); * puteți apela la Telefonul de urgență: +40787.878.806, tarif normal pe telefon (apel vocal) și gratuit online pentru mesaje scrise sau vocale pe Telegram, WhatsApp și pentru mesaje scrise de tip SMS. * puteți trimite un mesaj scris pe platforma www.helenahelpline.com Helena Helpline este accesibila NON STOP in limba română, rusă, ucraineană și engleză.

Creat de Koddezign