Prin utilizarea acestui site web, sunteți de acord cu stocarea cookie-urilor pe dispozitivul dvs. pentru a îmbunătăți navigarea pe site, a analiza utilizarea site-ului și pentru a ne ajuta în eforturile noastre de marketing. Consultați Politica noastră de confidențialitate pentru mai multe informații.

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.
Echipa CMSC
De obicei, răspunde în câteva ore
Echipa CMSC
Cu ce vă putem ajuta?
Începe o conversaţie
Eşti în pericol?
apasă şi Ascunde pagina
Nu uita să ştergi istoricul (CTRL + H)

Sprijin pentru dezvoltarea cooperativei producatorilor din GAL Stefan cel Mare

Sprijin pentru dezvoltarea cooperativei producatorilor din GAL Stefan cel Mare

Prin această inițiativă se urmărește o mai bună integrare a fermierilor în lanțul agroalimentar, creșterea valorii adăugate a produselor agricole, promovarea lor pe piețele locale și în cadrul circuitelor scurte de aprovizionare. Proiectul contribuie la creșterea eficienței agriculturii din zonă. Astfel, proiectul contribuie la realizarea obiectivelor stabilite în Strategia de dezvoltare locală GAL Stefan cel Mare prin favorizarea competitivității agriculturii și promovarea organizării lanțului alimentar. Înființarea cooperativei vine la inițiativa Fundației Centrul de Mediere și Securitate Comunitara și celor 5 membri fondatori, care cultivă şi procesează o gamă largă de fructe de pădure, produc miere, cresc animale și cultiva fructe, legume și cereale. Membrii viitoarei cooperative provin din comuna Prisacani, judetul Iasi. Cooperativa își propune să ofere consumatorilor, în principal din județul Iasi, fructe și legume din cultura proprie, cu o deosebită valoare nutritivă net superioară fructelor și legumelor din import. La acestea se vor adauga o linie de fructe și legume procesate sub forma de sucuri naturale si alte conserve

Obiectul acestui parteneriat îl reprezintă implementarea proiectului cu titlul Sprijin pentru dezvoltarea cooperativei producatorilor din GAL Stefan cel Mare  depus în cadrul cererii de propuneri de proiecte Măsura 2.3/1A – Sprijin pentru înființarea și dezvoltarea de structuri asociative în teritoriul GAL Ștefan cel Mare și selectat pentru finanțare prin submăsura 19.2 ”Sprijin pentru implementarea acțiunilor în cadrul strategiei de dezvoltare locală” din cadrul PNDR 2014-2020.

Prin acest proiect urmărim dezvoltarea și implementarea unui plan de afaceri, marketing și promovare pentru un grup de fermieri care lucrează în sectorul vegetal și animal, și care doresc infiintarea unei cooperative mixte, asigurarea de asistență în dezvoltarea și funcționarea internă a cooperativei și asigurarea de consultanță în atragerea de fonduri. Sediul cooperativei nou infiintate va fi stabilit în satul Prisacani, judetul Iasi.

Prin această inițiativă se urmărește o mai bună integrare a fermierilor în lanțul agroalimentar, creșterea valorii adăugate a produselor agricole, promovarea lor pe piețele locale și în cadrul circuitelor scurte de aprovizionare. Proiectul contribuie la creșterea eficienței agriculturii din zonă. Astfel, proiectul contribuie la realizarea obiectivelor stabilite în Strategia de dezvoltare locală GAL Stefan cel Mare prin favorizarea competitivității agriculturii și promovarea organizării lanțului alimentar.

Înființarea cooperativei vine la inițiativa Fundației Centrul de Mediere și Securitate Comunitara și celor  5 membri fondatori, care cultivă şi procesează o gamă largă de fructe de pădure, produc miere, cresc animale și cultiva fructe, legume și cereale.

Membrii viitoarei cooperative provin din comuna Prisacani, judetul Iasi. Cooperativa își propune să ofere consumatorilor, în principal din județul Iasi,  fructe și legume din cultura proprie,  cu o deosebită valoare nutritivă net superioară fructelor și legumelor din import.  La acestea se vor adauga o linie de fructe și legume procesate sub forma de sucuri naturale si alte conserve, achizitionata de unul dintre membrii fondatori ai viitoarei cooperative, și care va presta servicii și către ceilalți membri fondatori în limita cantitatilor impuse de finantare.

Buget 40826.20 euro

Durata 21.07.2020-21.04.2022

Promotor Fundatia Centrul de Mediere si Securitate Comunitara

Parteneri: STANCIU GEORGE CONSTANTIN I.I.,BURUIANA CEZAR IONUT PFA, MANIA MIHAI PFA, MANEA D. STEFAN PFA, MANOILA VASILE PFA