Prin utilizarea acestui site web, sunteți de acord cu stocarea cookie-urilor pe dispozitivul dvs. pentru a îmbunătăți navigarea pe site, a analiza utilizarea site-ului și pentru a ne ajuta în eforturile noastre de marketing. Consultați Politica noastră de confidențialitate pentru mai multe informații.

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.
Echipa CMSC
De obicei, răspunde în câteva ore
Echipa CMSC
Cu ce vă putem ajuta?
Începe o conversaţie
Eşti în pericol?
apasă şi Ascunde pagina
Nu uita să ştergi istoricul (CTRL + H)

GLORIA -asistență integrată pentru victimele violenței domestice și de gen

GLORIA -asistență integrată pentru victimele violenței domestice și de gen

Proiectul își propune facilitarea accesului persoanelor victime ale abuzului si violentei domestice si de gen din mediul rural si mic urban din județele Iași, Vaslui, Bacău si Neamț la servicii integrate de calitate in scopul ieșirii din situația de criza si îmbunătățirii calității vieții cu efecte pozitive in direcția prevenirii si reducerii fenomenului violentei domestice.

GLORIA -asistență integrată pentru victimele violenței domestice și de gen


Institutul de Medicină Legală Iași în parteneriat cu Fundația Centrul de Mediere și Securitate Comunitară, Fundația Corona,Agenția Națională pentru Egalitatea de Șanse între Femei și Bărbați, Foreningen Hedda, au demarat la data de 01.03.2021 activitătile proiectului “GLORIA-asistență integrată pentru victimele violenței domestice și de gen“.


Proiectul iși propune facilitarea accesului persoanelor victime ale abuzului si violentei domestice si de gen din mediul rural si mic urban din județele Iași, Vaslui, Bacău si Neamț la servicii integrate de calitate in scopul ieșirii din situația de criza si îmbunătățirii calității vieții cu efecte pozitive in direcția prevenirii si reducerii fenomenului violentei domestice.

Proiectul furnizează servicii integrate de calitate, abordând pluridisciplinar problematica violentei domestice si de gen,înglobând masuri specifice de ASISTENTA SOCIALA, MEDICALA, EDUCAȚIONALA, OCUPAȚIONALA SI DE LOCUIRE pentru minim 550 persoane (adulți si copii) victime ale violentei domestice si de gen din mediul rural si mic urban din județele Iași, Vaslui, Bacău si Neamț, acoperind o zona de 250 de comunități locale unde serviciile de acest tip lipsesc sau sunt insuficiente.

Proiectul vizează îmbunătățirea cadrului de cooperare si coordonare a serviciilor locale publice si private implicate in abordarea integrata a problematicii violentei domestice si gen pe întregul spectru de acțiune prevenire-protecție -monitorizare prin acțiuni de informare, formare, transfer de bune practici, din Norvegia și Romania, dezvoltare de practici de lucru in comun cu minim 450 de profesioniști si voluntari din județele Iași, Vaslui, Bacău si Neamț care lucrează sau interacționează cu victimele in scopul facilitarii accesului la servicii de calitate.

Proiectul este inovativ prin caracterul integrat al intervenției –prin alăturarea în consorțiu a cinci parteneri ca promotorI Institutul de Medicina Legala Iași, cu rol de coordonare a tuturor serviciilor de medicina legala din regiunea NE, care este principala sursa de recepție și referire cazuri de violența domestica și sexuală din mediul rural; are caparteneri ONGuri regionale cu experiența de 20 de ani în asistenta victimelor violentei domestice (Fundatia Centrul de Mediere și Securitate Comunitara) și educației antreprenoriale (Fundatia Corona),precum și a unui ONG norvegian Asociatia Hedda cu expertiza în prezentarea de bune practici în domeniul violentei domestice din Norvegia. Aduce în parteneriat agenția coordonatoare a strategiei naționale privind prevenirea și combaterea violenței domestice, Agenția Naționala pentru Egalitatea de Șanse intre Femei și Barbati, cu rol în monitorizarea și informarea tuturor instituțiilor județene și locale în ceea ce privește punerea în aplicare a transpunerii prevederilor Convenției de la Istanbul.


Informații suplimentare coordonare servicii si referire cazuri: 0787878806, email petronela.serban@cmsc.ro

Site web promotor si parteneri proiect: www.imliasi.ro,www.cmsc.ro, www.fundatiacorona.ro, www.anes.gov.ro;http://heddafound.no .

www.eeagrants.ro  și www.frds.ro