Prin utilizarea acestui site web, sunteți de acord cu stocarea cookie-urilor pe dispozitivul dvs. pentru a îmbunătăți navigarea pe site, a analiza utilizarea site-ului și pentru a ne ajuta în eforturile noastre de marketing. Consultați Politica noastră de confidențialitate pentru mai multe informații.

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.
Echipa CMSC
De obicei, răspunde în câteva ore
Echipa CMSC
Cu ce vă putem ajuta?
Începe o conversaţie
Eşti în pericol?
apasă şi Ascunde pagina
Nu uita să ştergi istoricul (CTRL + H)

Food Hub CMSC -Roade si Merinde

Food Hub CMSC -Roade si Merinde

Prezentul proiect urmărește să răspundă nevoilor micilor fermieri și ferme țărănești prin înființarea unui centru regional de alimentație în regiunea Nord-Est a României, ca întreprindere socială a CMSC, având 100% din acțiuni, sub denumirea Local Hub srl, cunoscut sub brandul Roade si Merinde. Acest centru alimentar,împreună cu asistența tehnică oferită de CMSC, contribuie la modele viabile de dezvoltare pentru aproximativ 100 de mici fermieri din regiune, având alături de rolul clasic de agregare a producției"De la ferma direct la consumator"

Prezentul proiect urmărește să răspundă nevoilor micilor fermieri și ferme țărănești prin înființarea unui centru regional de alimentație în regiunea Nord-Est a României, ca întreprindere socială a CMSC, având 100% din acțiuni, sub denumirea Local Hub srl, cunoscut sub brandul Roade si Merinde. Acest centru alimentar,împreună cu asistența tehnică oferită de CMSC, contribuie la modele viabile de dezvoltare pentru aproximativ 100 de mici fermieri din regiune, având alături de rolul clasic de agregare a producției"De la ferma direct la consumator" - prin construirea unui sistem de vânzare directă cu rolul de a sprijini dezvoltarea individuală a fermelor țărănești implicate, oferind multiple alternative, prin sesiunile de instruire, despre modul de abordare a unor funcții noi în fermele țărănești, de transformare în produse locale, produse tradiționale, producția de alimente sigure, produse etice, transformarea capitalului social în oferta turistică și diversificarea fermei prin activități agricole specifice.

Proiectul vizează crearea și consolidarea unui parteneriat între producători și consumatori, care să contribuie la dezvoltarea unei agriculturi durabile și să promoveze o economie solidă între municipiul Iași și satele vecine, ceea ce va asigura consumatorilor o dietă sănătoasă.

Proiectul dorește să promoveze transparența în modul de producție, în vânzarea de produse agricole, consumatorul având dreptul să viziteze fermele și loturile în care produsele care se găsesc în pachetul Roade si Merinde.

Proiectul este finanțat de Romanian American Foundation și coordonat de Fundația Centrul de Mediere si Securitate Comunitara. Durata proiectului este de 36 de luni (prima fază – 6 luni, a doua fază – 30 de luni).