Prin utilizarea acestui site web, sunteți de acord cu stocarea cookie-urilor pe dispozitivul dvs. pentru a îmbunătăți navigarea pe site, a analiza utilizarea site-ului și pentru a ne ajuta în eforturile noastre de marketing. Consultați Politica noastră de confidențialitate pentru mai multe informații.

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.
Echipa CMSC
De obicei, răspunde în câteva ore
Echipa CMSC
Cu ce vă putem ajuta?
Începe o conversaţie
Eşti în pericol?
apasă şi Ascunde pagina
Nu uita să ştergi istoricul (CTRL + H)

DIVERSIFICAREA ACTIVITATILOR IN GAL BAZINUL DORNELOR PRIN ACTIUNI DE INFORMARE

DIVERSIFICAREA ACTIVITATILOR IN GAL BAZINUL DORNELOR PRIN ACTIUNI DE INFORMARE

Fundatia Centrul de Mediere și Securitate Comunitara implementeaza proiectul DIVERSIFICAREA ACTIVITATILOR IN GAL BAZINUL DORNELOR PRIN ACTIUNI DE INFORMARE finantat de Uniunea Europeană și Guvernul României prin FONDUL EUROPEAN AGRICOL PENTRU DEZVOLTARE RURALĂ, Măsura 1.1/1A – Sprijin pentru activități demonstrative și acțiuni de informare în teritoriul GAL, Submăsura 19.2 - ”Sprijin pentru implementarea acțiunilor în cadrul strategiei de dezvoltare locală” Proiectul deschide drumul spre inovare și tehnologizare a agriculturii din teritoriul GAL Bazinul Dornelor folosind noi metode de vanzare a produselor agricole prin intermediul platformelor online și utilizarii metodelor moderne de marketing și promovare, precum și crearea de branduri și marci de produse noi sau inovative în vederea creșterii volumului de vanzari și a dezvoltarii locale crescând de la ferma de subzistenta la ferma familiala cunoscută pe piața locala și naționala.

Fundatia Centrul de Mediere și Securitate Comunitara implementeaza proiectul DIVERSIFICAREA ACTIVITATILOR IN GAL BAZINUL DORNELOR PRIN ACTIUNI DE INFORMARE finantat de Uniunea Europeană și Guvernul României prin FONDUL EUROPEAN AGRICOL PENTRU DEZVOLTARE RURALĂ, Măsura 1.1/1A –Sprijin pentru activități demonstrative și acțiuni de informare în teritoriul GAL, Submăsura 19.2 - ”Sprijin pentru implementarea acțiunilor în cadrul strategiei de dezvoltare locală”

Obiectivul proiectului- Dobandirea de cunostinte, competente si formarea de idei noi in randul fermierilor si a persoanelor active in domeniul agro-alimentar din teritoriul GAL Bazinul Dornelor prin  acțiuni de informare în vederea stimularii ideilor inovatoare in domeniul diversificarii produselor și gasirii unor noi metode de vanzare a acestora.

Prezentul proiect răspunde obiectivelor specifice ale M 9/1C ”Transfer decunoștințe și acțiuni de informare” după cum urmeaza:

   • Contribuie la stimularea revenirii / rămânerii în țară a persoanelor din mediul rural care desfășoară activități agricole prin oferirea unor modele functionale și prospere care se desfășoară în regiuni diferite din țara, în condiții asemănătoare socio-economice ca și cele din teritoriul GAL Bazinul Dornelor.

   • Contribuiela creșterea calității producției agricole, prezentand modele care au diversificat sau schimbat tipul produselor agricole și implicit a materiei prime folosite, schimbând modelele de planificare și deciziile de dezvoltare ulterioara a fermelor și a produselor agricole.

   • Deschide drumul spre inovare și tehnologizare a agriculturii din teritoriul GAL Bazinul Dornelor folosind noi metode de vanzare a produselor agricole prin intermediul platformelor online și utilizarii metodelor moderne de marketing și promovare, precum și crearea de branduri și marci de produse noi sau inovative în vederea creșterii volumului de vanzari și a dezvoltarii locale crescând de la ferma de subzistenta la ferma familiala cunoscută pe piața locala și naționala.

Condiții de inscriere:

Selecție 50 participanti din grupul ținta de pe teritoriul GAL BazinulDornelor

Participantii selectati pot fi:

Grupul țintă  este format doar din persoane fizice/juridice din cele 12 comune membre în cadrul GAL Bazinul Dornelor. Această selecție se va realiza ținând cont de domiciliul persoanelor fizice sau desediul social în cazul persoanelor juridice. Furnizarea acţiunilorde informare se va realiza pentru fiecare fermier, pe baza acceptului acestuia fără discriminare pe criterii de vârstă, sex, rasă,origine etnică, apartenenţă politică sau religioasă.

Participantii pot fi:

a)fermieri care au accesat măsura M5 din strategia GAL

b)fermieri/actori economici care intenționează să acceseze/ au accesat măsurile M6 și M4 din strategia GAL.

Persoana care va participa la cursurile de formare profesională va fi reprezentantul legal/administratorul firmei.


Documente necesare pentru inscriere:

În vederea demonstrării apartenenței la grupul țintă,  CMSC va solicita documente care să dovedească acest aspect: act de identitate, certificat de inregistrare ONRC/ certificat constatator ONRC si, după caz documente care să ateste dreptul de folosințăsau de proprietate a exploatației, respectiv înscrierea exploatației la APIA sau la Registrul agricol/extras din registrul exploatațiilor de la ANSVSA, DSVSA sau circumscripția veterinară din anul în curs sau anul precedent în funcție de termenul de înscriere la APIA, etc.

-CMSC poate solicita și alte documente suplimentare relevante pentrua se asigura de încadrarea corectă a participanților în grupulțintă.

Perioadade inscriere: septembrie -octombrie 2020

Perioadade selecție participanti: septembrie -octombrie 2020

Perioadade desfășurare a activitatilor de informare și sesiunilordemonstrative:

Seria1: 15-16 octombrie 2020

Seria2: 17-18 octombrie 2020