Prin utilizarea acestui site web, sunteți de acord cu stocarea cookie-urilor pe dispozitivul dvs. pentru a îmbunătăți navigarea pe site, a analiza utilizarea site-ului și pentru a ne ajuta în eforturile noastre de marketing. Consultați Politica noastră de confidențialitate pentru mai multe informații.

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.
Echipa CMSC
De obicei, răspunde în câteva ore
Echipa CMSC
Cu ce vă putem ajuta?
Începe o conversaţie
Eşti în pericol?
apasă şi Ascunde pagina
Nu uita să ştergi istoricul (CTRL + H)

Intalnirea retelei pentru prevenirea și combaterea violenței împotriva femeilor

September 30, 2021
Bucuresti -Nod Makerspace

30 septembrie -2 octombrie 2021 - Intalnirea retelei pentru prevenirea și combaterea violenței împotriva femeilor

Intalnirea retelei pentru prevenirea și combaterea violenței împotriva femeilor

Centrul de Mediere si Securitate Comunitara este -dupa mult timp de la izolare fizica -alaturi de cele 25 ONG-uri active din Reteaua VIF -Rețeaua pentru prevenirea și combaterea violenței împotriva femeilor -ce reunește organizații active în domeniul promovării drepturilor femeilor, al protejării victimelor violenței de gen și al combaterii discriminării pe criterii de gen. Planurile de viitor sunt greu de facut in pandemie, dar un grup de profesionisti determinati sunt capabili de minuni.

Rețeaua pentru prevenirea și combaterea violenței împotriva femeilor este o structură informală, fără personalitate juridică, ce reunește organizații active în domeniul promovării drepturilor femeilor, al protejării victimelor violenței de gen și al combaterii discriminării pe criterii de gen.

Organizațiile membre în Rețea sunt:

Asociaţia TRANSCENA, Bucureşti

Asociaţia Femeilor Împotriva Violenţei  ARTEMIS, Cluj-Napoca,

Fundaţia SENSIBLU, București,

Asociaţia GRADO – Grupul Român pentru Apărarea Drepturilor Omului, Bucureşti,

Fundaţia Centrul Parteneriat pentru Egalitate, Bucureşti,

Asociatia pentru Libertate şi Egalitate de Gen, A.L.EG., Sibiu,

Asociaţia Centrul de Dezvoltare Curriculară şi Studii de Gen: FILIA, Bucureşti

Asociaţia FRONT,  Bucureşti,

Asociaţia ANAIS, Bucuresti,

E-ROMNJA – Asociatia pentru Promovarea Drepturilor Femeilor Rome, Bucuresti,

Institutul Est European pentru Sănătatea Reproducerii – IEESR, Tg Mureş

Fundaţia Centrul de Mediere şi Securitate Comunitară – CMSC, Iasi

PAS  ALTERNATIV, Braşov

Asociaţia INOVATRIUM, Timişoara

Societatea Doamnelor Bucovinene, Suceava

Asociația ATENA DELPHI, Cluj-Napoca

Asociația SEVA – Șanse egale – Valoare – Autoritate, Suceava

Asociația SPICC – Solidaritate, Participare, Incluziune, Comunicare, Cooperare, Timișoara

Asociatia Quantic, București

Asociația All for family, Constanța

Asociația Femeilor Universitare, București

Asociația Viitor – Integritate – Succes (V.I.S), Constanța

Asociația Psihosfera Brașov

Asociația Szentkereszty Stephanie Egyesület

Asociația Casa Ioana

Organizațiile membre sunt independente politic, promovează dreptul fiecărei persoane pentru șanse egale în societate, susțin libertatea de alegere privind drepturile reproductive și a celor maritale, au raporturi cu administrația publică ce se bazează pe principiile autonomiei, legalității și responsabilității,  în manifestările lor combat discriminarea, rasismul, sexismul, homofobia și alte forme de manifestare a urii. Ele au domenii de expertiză variate: advocacy, reformă penală, educație, servicii pentru victimele violenței în familie, servicii pentru victimele violenței sexuale, drepturile omului și drepturile femeilor, lucru în comunități cu femei rome, cercetare și activism feminist. În cadrul rețelei există 10 furnizori de servicii pentru victime.

Rețeaua s-a cristalizat în perioada 2011 – 2014 prin activități în special de lobby, advocacy și campanii publice pentru modificarea Legii 217/2003 Republicată, în special pentru introducerea ordinului de protecție. Rezultatele activităților realizate ca Rețea au fost: promovarea și popularizare ordinului de protecție pe canalele specifice fiecărei organizații, monitorizarea implementării ordinului de protecție prin culegerea datelor referitoare la dosarele de cerere de emitere a unui ordin de protecție din toate instanțele din România, harta serviciilor pentru victimele violenței în familie realizată în parteneriat cu Ministerul Muncii, Familiei, Protecției Sociale și Persoanelor Vîrstnice – Direcția pentru Protecția Copilului (2013) și actualizarea acesteia, conștientizarea publicului larg cu privire la necesitatea implicării instituțiilor centrale și locale pentru creșterea gradului de protecție al femeilor victime ale violenței în familie, “Studiul la nivel național cu privire la implementarea ordinelor de protecție” edițiile 2013, 2014 și 2015, “Studiul exploratoriu privind serviciile sociale pentru victimele violenței în familie – 2013”, „Cât costă o victimă a violenței în familie? – Analiza finanțărilor serviciilor publice 2014”, campanie de strângere de semnături din rândul membrilor Parlamentului României pentru susținerea celor 6 măsuri urgente pentru siguranța femeilor în familie în urma căreia 100 de politicieni au semnat Declarația promovată de Rețea, campanii de informare și sensibilizare realizate în 2013 și 2014 pe durata celor 16 zile de activism împotriva violenței supra femeilor.

Mai multe despre retea https://violentaimpotrivafemeilor.ro/descriere/